סלט בטטה
סלט קליל וקל להכנה של קוביות בטטה עם שום פרוס ופטרוזיליה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 בטטות גדולות
2 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
פלפל שחור
מיץ מלימון שלם
צרור פטרוזיליה קצוץ
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 200 מעלות
2 קולפים בטטות וחותכים לקוביות, פורסים את השום לפרוסות דקות
3 מכניסים לקערה עם שמן זית ותבלינים ומערבבים עם הידיים היטב
4 שמים על תבנית אפייה את הבטטות והשום כך שקוביות הבטטה לא יעלו אחת על השנייה. מכניסים לתנור עד שהבטטות משחימות היטב (20-25 דקות בערך)
5 בינתיים קוצצים פטרוזיליה וסוחטים מיץ מלימון ומערבבים
6 מצננים את הבטטות ושופכים עליהם מחצית ממיץ הלימון והפטרוזיליה – טועמים אם לא חמוץ מידי – אפשר להוסיף עוד קצת לימון