מרק תירס מתוק, טעים וקל להכנה של גיא אלון
מתכון למרק תירס מתוק, עשיר, טעים, סמיך ופשוט להכנה של גיא אלון. מושלם לימי הסתיו והחורף הקרירים.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרק
1 קופסת שימורים גדולה של תירס עם הנוזלים
2 כוסות מים רותחים
1 כף קורנפלור
1/2 כוס מים קרים
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
1 שופכים לסיר את התירס עם הנוזלים וטוחנים גס (משאירים רבע תירס מהשימורים בצד)
2 מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומתבלים במלח,פלפל שחור, סוכר וסויה.
3 מערבבים בכוס כף קורנפלור עם חצי כוס מים עד לקבלת נוזל חלק
4 מבשלים את המרק עד לרתיחה ומוסיפים את מי הקורנפלור לסיר
5 מבשלים את המרק 10-15 דקות עד שהוא מסמיך
6 לאחר שהמרק מוכן, יש לטרוף ביצה אחת ולהזליף נטיפים ממנה לתוך הסיר תוך כדי ערבוב עד שהנטיפים מלבינים
7 מוסיפים את גרגרי התירס שנותרו אל תוך המרקל להוספת טעם פרשי ומתוק
8 בתאבון!