מקלות בייגלה ירושלמי מתוקים של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית הפופולארית ובעלת הבלוג המצליח "נשואה למאפיה", חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם קרן מכינה מקלות בייגלה ירושלמי מתוקים מלאים ממרח אגוזי לוז ממכרים ומדהימים

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג קמח חלה
2+1/4 כוסות (550 מ"ל) מים
50 גרם שמרים טריים
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף מלח דק
למילוי:
ממרח אגוזי לוז
לציפוי: 1.5 כוס שומשום

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מערבבים במיקסר מים, שמרים יבשים, סוכר, מלח ושמן זית.
2 מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח לאט לאט, עד שכל הקמח במיקסר, ומניחים למיקסר לעבוד 2-3 דקות, בשלב הזה תדעו אם חסרים לכם עוד מים או לא, אם יש צורך מוסיפים בכל פעם עוד כף,אם אין צורך לא מוסיפים, ואם מרגיש לכם שהבצק דביק מדי, תוסיפו מעט קמח.
3 לשים סהכ 12 דקות. לבסוף מתקבל בצק רך,גמיש וחלק.
4 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית, ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן על כל צדדיו.
5 מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי שעתיים עד שהבצק הכפיל את נפחו. ניתן להתפיח את הבצק כמה שעות או לילה במקרר במקום.
6 כשהבצק תפח, מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשמנים אותה מעט.
7 קורצים מהבצק עיגולים של 100 גר', מכדררים לכדורים , ומניחים על תבנית התנור.
8 כשכל העיגולים מוכנים מקמחים אותם מעט ומכסים במגבת. מניחים להתפחה חוזרת של כ 20-30 דקות עד שהכדורים תפחו. ניתן להתפיח את הכדורים למשך שעתיים שלוש במקרר.
9 מחממים תנור ל 220 מעלות.
10 על משטח ממש מעט מקומח, מרדדים עם מערוך את כדור הבצק לרצועה ארוכה, ומניחים אותו כשהצד הרחב פונה אליכם.
11 מורחים ממרח אגוזי לוז על החלק התחתון הרחב של הרצועה , ומגלגלים לרולדה ומועכים קצת עם היד. טובלים במים, ומיד מעבירים לשומשום ומגלגלים כך שהגליל מצופה בשומשום.
12 מעבירים חזרה לתבנית אפייה ומועכים בעזרת היד את הגליל לרצועה שטוחה.
13 ממשיכים כך עם כל עיגולי הבצק, ואופים כ 20-22 דקות עד שהבייגלה שחומים בחלקם העליון והתחתון.מוציאים, ומגישים חם.
הטיפים של קרן:
1 קמח לחם ניתן להמיר בקמח לבן, קמח חלה, קמח פיצה, או קמח כוסמין לבן.
2 אפשר להכין עם 50% קמחים מלאים ולהוסיף מעט נוזלים לבצק.
בייגלה ירושלמי מלא נוטלה
בייגלה ירושלמי מתוק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות