סושי לילדים של עדן הראל
עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מארחים את טל מוסרי ומכינים מתכונים שהילדים שלהם אוהבים במיוחד- סושי ידידותי לילדים
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לאורז:
כוס וחצי אורז סושי
¾ כוס חומץ אורז אצות
6 כוסות מים
2.5 כפות סוכר
כף מלח
מילויים:
300 גרם בורי טרי
מלפפון
2 אבוקדו רך
פטריות פורטבלו ושמפניון
פטריות מיובשות
בצל ירוק
מטבלים:
סויה
ג'ינג'ר
וואסאבי
אופן הכנה
1 משרים את האורז כ 20 דק במים, לאחר מכן שוטפים טוב , עד שכל העמילן מתנקה.
2 שמים בסיר כוס וחצי אורז ומוסיפים כ שש כוסות מים מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה ואז עוד 10 דקות על אש נמוכה.
3 במקביל מכינים את התחמיץ בסיר קטן על אש נמוכה – ¾ כוס חומץ, 2.5 כפות סוכר וכף מלח.
4 לאחר המסה מלאה ולאחר שהאורז נח כמה דק, מערבבים בעדינות את התחמיץ לתוך האורז. אחרי שהאורז מתקרר, לפחות לטמפ' החדר אפשר להתחיל לגלגל.
5 הכנת הירקות – בוחרים את הירקות שאוהבים וחותכים לחתיכות ארוכות ולא דקות מדי, אצלנו בעיקר אוהבים גזר, מלפפון אבוקדו פטריות ובצל ירוק. חופן פטריות נחתכות ועוברות בישול קל להוצאת הנוזלים וטיבול. פטריות יבשות שנקצצות בבסיס בלנדר
6 הכנת הדג – חותכים את דג הבורי הטרי לרצועות ארוכות.
7 לאחר שכל המרכיבים מוכנים ניתן להתחיל לגלגל.
8 מניחים אצה על מצע הגלגול, אורז כחצי ס״מ עובי וירקות בשורה, ומתחילים לגלגל. חותכים יפה בעובי שרוצים (עם ילדים קלטתי שעדיף בגודל ביס 1)
9 מוסיפים ליד בקעריות את הסויה ג'ינג'ר ווסאבי.