סופגניות ולביבות מבצק אחד של אודליה סויסה

מתכון לסופגניות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת שאפשר לעשות מהן לביבות גם תלוי בצורה ובגודל. מתוך "פשוט עם אודליה 2" עם אודליה סויסה ואמא שלה שולמית שמגלה סודות מהמטבח המרוקאי בטעם של פעם. מתכונים שאין בשום מקום!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
2.5 שעות
כשרות
פרווה
אפשר להשאיר ללא חור – או לקרוץ חור לצורת לביבה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג קמח
½ כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים
1/2 חבילה תחליף פרווה לחמאה (נטורינה, מחמאה)
2 כפות שמרים יבשים
3-4 כוסות מים לפי הצורך
שמן לטיגון עמוק
להגשה: אבקת סוכר, ריבה
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים בידיים עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק
2 מכסים בניילון ומתפיחים את הבצק לפחות לשעה וחצי במקום חמים עד שהוא מכפיל את הגודל שלו
3 מכדררים כדורים ומסדרים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים לחצי שעה נוספת
4 מחממים שמן במחבת עמוקה לטיגון עמוק
5 מכניסים את הסופגניות לשמן העמוק, אם רוצים לביבות- מרדדים את הכדור וקורצים בו חור עם קורצן או כוס קטנה כך שיווצר מעין דונאט – לביבה מתוקה
6 מגישים עם אבקת סוכר וריבה שאוהבים
טיפ משולמית:
1 במתכון הזה הכי מומלץ להשתמש בתחליף פרווה לחמאה למרקם מושלם
אי אפשר להפסיק לאכול!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      כמה גרם זה חצי חבילת נטורינה? תודה!

       

       
      איריס says:
      • 100 גרם

        100 גרם
        rotem says: