צ'ורוס קלים להכנה של שרית עטר

מתכון לסופגניות הלטיניות הכל כך אהובות, או בשמן המוכר: צ'ורוס. מתכון קל להכנה, טעים ועסיסי של שרית עטר. מושלם לחג החנוכה ולא רק.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
4\3 כוס חלב
8\1 כפית מלח
4\3 כוס קמח
כפית מחית או תמצית וניל
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
2 ביצים
לטיגון:
סיר בינוני עם שמן עד מחצית מגובה הסיר
לציפוי:
3/4 כוס סוכר מעורבב עם כף קינמון
ממרח ריבת חלב
אופן הכנה
1 בסיר בינוני מחממים חלב, מלח, סוכר, תמצית וניל וחמאה תוך כדי עירבוב עד שהחמאה נמסה לגמרי ומביאים לרתיחה
2 בדיוק כשרותח מכבים את הלהבה, מסירים מהכיריים ושופכים בבת אחת את הקמח
3 מערבבים עם כף עץ עד שמתקבל בצק אחיד וחלק שנפרד מדפנות הסיר.
4 בהתחלה זה נראה כמו בצק פירורי אבל מהר מאוד מתגבש בצק יפה ואחיד
5 מצננים כ-10 דקות את הבצק ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 3 דקות במהירות בינונית אם אין מיקסר אפשר לערבל ידנית עם מערבל ידני או כף עץ.
6 מוסיפים ביצה תוך כדי עירבול, מאפשרים לה להיטמע בבצק ואז מוסיפים עוד ביצה ומערבלים עד שגם היא נטמעת לגמרי בבצק.
7 מתקבל בצק קצת דומה לפירה במרקם יציב
8 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר זיגזג. קחו בחשבון שהבצק תופח בטיגון אז לא להשתמש בצנתר רחב מדי. לא יותר מקוטר של 2 ס"מ
9 מחממים שמן בסיר ל-170 מעלות. שהשמן לא יהיה רותח מדי אך חם מספיק. אם הכנסתם ידית של כף עץ לשמן החם ויש בועות קטנות מסביב לידית, זה סימן שהשמן מספיק חם לטיגון
10 מזליפים רצועות בצק לתוך השמן וחותכים כל פעם בעזרת סכין או מספריים לפי האורך שרוצים. אפשר לעשות את הצ'ורוס ארוכים או מעוגלים, קצרים יותר או ארוכים יותר – מה שנוח לכם
11 מוודאים ששני הצדדים מטוגנים וכשהצ'ורוס מקבלים צבע זהוב מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מסננת או נייר סופג
12 מערבבים את הסוכר והקינמון בכלי רחב ומעבירים אליו את הצ'ורוס, מגלגלים אותם עד שכולם מצופים בכל הצדדים
13 בתאבון!
שרית עטר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      כמה קמח?

       

       
      מארי says:
      • 4\3 כוס קמח. המתכון תוקן

        4\3 כוס קמח. המתכון תוקן
        rotem says: