בורקס מים עם תרד וגבינות

מתכון סופר קל לבורקס טורקי שנקרא "סו בורק" (בורקס מים) מטריף מבצק פילו, גבינות שתמיד יש בבית ותרד. המתכון הזה ייכנס לשגרה שלכם ושלכן – אנחנו מבטיחים.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילת עלי פילו מופשרת
250 גרם תרד טרי
100 גרם פתיתי קשקבל
1 קוטג' 5%
150 גרם גבינה בולגרית
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
3 ביצים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס מים
שמן זית להברשה
אופן הכנה
תבנית 23X23
1 מחממים תנור ל 180 טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה
2 קוצצים תרד, שמים קצת שמן זית על מחבת ומטגנים ומאדים את התרד על המחבת עד שהוא מצטמצם ורטוב. מעבירים למסננת ל10 דקות לניקוז נוזלים ולצינון
3 בקערה מערבבים גבינות, מלח ופלפל. מוסיפים לתערובת את התרד ומערבבים. מתקנים מלח ופלפל
4 בקערה נוספת טורפים ביצים, שמן ומים
5 מרכיבים את הבורקס: מניחים עלה פילו אחד בתחתית התבנית. לוקחים עלה נוסף וטובלים אותו בתערובת הרטובה ומניחים אותו רטוב ומטפטף על עלה הפילו שכבר בתבנית
6 חוזרים על הפעולה הזו עם עוד 4 עלים
7 יוצקים על העלים חצי מתערובת הגבינות ושוב טובלים עוד 4 עלי פילו (כל אחד לחוד) ומניחים מעל הגבינות
8 יוצקים את שאר תערובת הגבינות ומעליה עוד 4 עלי פילו טבולים בתערובת הרטובה כשהם מטפטפים אחד על השני
9 מלמעלה מניחים עלה פילו אחרון ללא טבילה!
10 מברישים את העלה האחרון בשמן זית
11 לפני שמכניסים לתנור חותכים את הבורקס לריבועים
12 אופים כ 40-45 דקות בתנור עד שהמאפה מוזהב ושחום בקצוות ומגישים חם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות