תאנים ממולאות בגבינת מסקרפונה של אידי ישראלוביץ
קינוח מהיר וטעים לראש השנה ולחגי תשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לארטיקים
8 תאנים בשלות,סגולות ויפות
250 גר’ גבינת מסקרפונה
1/2 כוס דבש
1 כוס אגוזי מלך שבורים וקלויים
1 כף קינמון
גרעיני רימון מרימון אחד
לריבת תאנים:
6 תאנים בשלות רכות וחצויות
1 כף סוכר
1 כף מיץ רימונים
1 ציפורן
אופן הכנה
להכנת התאנים:
1 חותכים את התאנים בקצה לעומק 1 סנטימטר בצורת איקס.
2 ממלאים את התאנה בגבינת מסקרפונה בעזרת שק זילוף.
להכנת ריבת התאנים:
1 מביאים לרתיחה את מיץ הרימונים בסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שמגיעים למרקם של קרמל
2 מוסיפים את חצאי התאנים ואת הציפורן. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה.
להגשה:
1 מניחים בצלחת את ריבת התאנים, מסדרים את התאנים עם המסקרפונה ויוצקים מלמעלה את הדבש ואת אגוזי המלך ומפזרים קינמון מעל ואת גרעיני הרימון מסביב לתאנה