חצילים ממולאים של שמחה גואטה

שמחה גואטה מכניסה אתכם למטבח המשפחתי והאישי שלה. הפעם שמחה מכינה חצילים ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מילוי:
1/2 קילו בשר טחון
1 שקית כוסברה
4 ביצים
3 כפוות פרורי לחם
1 בצל
ראש שום
פפריקה
אבקת שום
ראס אל חנות
כורכום
פלפל
מלח
2-4 חצילים
2-4 קישואים
מעט שמן
קמח
רוטב:
1 בצל
תבלינים: פפריקה, כורכום, אבקת שום, מלח, פלפל, ראס אל חנות.
שיני שום
1 רסק עגבניות
1 עגבניות חתוכות
אופן הכנה
מילוי:
1 לוקחים את החציל ובוצעים אותו לחצי.
2 באמצעות כף מוציאים את כל בטן החציל החוצה שנוכל למלא בבשר.
3 את אותו הדבר עושים עם הקישואים.
4 בקערה מערבבים 2-3 ביצים עם תבלינים: פפריקה, פלפל ומלח
5 את התוכן של הקישוא והחציל שהוצאנו לוקחים ומסננים מנוזלים ומניחים בצד.
6 שמים בקערה את הבשר הטחון
7 קוצצים את הבצל לקוביות ומעבירים לקערה עם הבשר.
8 קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לקערה.
9 מוסיפים את הביצה ואת הכפות פירורי לחם לקערה.
10 מוסיפים את כל התבלינים לקערה.
11 מוסיפים את השמן ומתחילים לערבב ידנית את הכול ביחד. שמים ניילון נצמד על הקערה ושמים במקרר.
רוטב:
1 קוצצים את הבצל לחתיכות ומניחים בסיר עם שמן.
2 מוסיפים לסיר את כל התבלינים ששמנו בקערת הבשר.
3 בזמן שהבצל מתקרמל מוסיפים שיני שום לסיר, סוגרים את המכסה
4 מוסיפים את הרסק עגבניות והעגבניות החתוכות לסיר ומערבבים.
הרכבה:
1 מוציאים את קערת הבשר מהמקרר ומתחילים למלא את החצילים והקישואים בבשר הטחון.
2 מחחמים שמן במחבת
3 לוקחים את החצילים והקישואים שמילאנו ומקמחים אותם
4 טורפים 3-4 ביצים ביחד עם תבלינים: פפריקה, מלח, פלפל, אבקת שום ומערבבים.
5 לוקחים את החצילים והקישואים וטובלים בביצה והתבלינים, מכל הכיוונים ומניחים במחבת המשומנת עם הבטן למטה
6 לאחר שהצד הראשון מוכן, הופכים לצד השני.
7 מעבירים את החצילים והקישואים אל תוך הסיר עם הרוטב.
8 מעבירים לצלחת הגשה ובתאבון!
חצילונים ממולאים
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות