ארטישוק ממולא מרוקאי
מתכון מושלם לארטישוק ממולא מרוקאי, בטעם של פעם
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למילוי הארטישוק
1/2 צרור פטרוזיליה/כוסברה – קצוץ דק
500 גרם בקר טחון
2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 אגוז מוסקט טרי מגורד
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
שמן לטיגון
לרוטב
2 כוסות מים רותחים
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
1 כפית גדושה של פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
קורט מלח
קורט פלפל
אופן הכנה
1 מכניסים את תחתיות הארטישוק הקפואות לסיר מים רותחים, מבשלים כ-2 דק' ומסננים
2 בקערה מכניסים את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל, השום, הפלפל והמלח, הפפריקה והאגוז המוסקט ומערבבים לתערובת אחידה
3 מתערובת מכינים כדורים קטנים ומכניסים לתוך הארטישוק
4 במחבת מוסיפים שמן בגובה של 2 ס"מ ומחממים
5 כשהשמן חם, מטגנים את הארטישוק כשהחלק הפתוח הוא למעלה, עד להזהבה
6 בסיר שטוח מוסיפים מים רותחים,רסק עגבניות, פפריקות, ואת המלח והפלפל ומביאים לרתיחה
7 לסיר מוסיפים את הארטישוק, ומידי פעם יש לשפוך מעט מהרוטב על הקציצה
8 מבשלים על אש נמוכה כשעה
9 בתאבון!