עוגת עלי גפן במילוי אורז ובשר לפסח

עוגת עלי גפן ממולאת באורז ובשר היא פתרון נפלא למי שאין חשק לשבת ולגלגל כל אחד בנפרד. הטעמים זהים טעם חמוץ מתוק נפלא וזו מנה מרשימה לליל הסדר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים לעוגת עלי גפן בקוטר 22 ס"מ
כ-30 עלי גפן טריים ושטופים, או צנצנת עלי גפן משומרים במלח
למלית:
3 כפות שמן זית
1 בצלים קצוץ דק
עגבנייה בינונית חתוכה לפרוסות
100 גרם צנוברים קלויים במחבת יבשה
2 כוסות אורז עגול מושרה במים כשעה
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 גבעולי נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
כפית בהרט
1 כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית צ'ילי יבש חריף
לרוטב:
2 כוסות מים חמים
4 כפות תמר הינדי או מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
מלח / פלפל שחור
אופן הכנה
1 מרפדים תחתית סיר בקוטר 22 בנייר אפייה משמנים מעט. מניחים פרוסת עגבנייה ומעל ב-2 שכבות עלי גפן, כשהצד המחוספס כלפי תחתית הסיר, הצד החלק כלפי מעלה. אם העלים קטנים מצמידים אותם לדפנות הסיר סביב. אם הם גדולים משאירים שוליים של עלי גפן, כדי לסגור את העוגה בסוף.
2 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נוספת מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
3 מניחים את תערובת הבשר והאורז מעל עלי הגפן מהדקים מעט, יוצקים מעל התערובת בעדינות כוס מהרוטב. מכסים בשתי שכבות של עלי גפן מהדקים בדפנות. מוסיפים את שאר הנוזלים. מניחים צלחת קטנה מעט מקוטר הסיר ומבשלים כשעה.

מתוך עמוד האינסטגרם מבשלים עם יפצ'וק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: