שטרודל במילוי בשר וצנוברים של מיכי (מיכל לוי אלחלל)

מתכון לבורקס בשר מופלא בגלילת שטרודל ארוכה. מילוי בניחוח צנוברים ועגבניות שמתרכך עוד יותר במהלך האפייה ויוצר מנה קלה להכנה ומפנקת במיוחד. במתכון טריק קטן שהופך את שכבות הבצק עשירות במיוחד. היא קריספית, טעימה ונהדרת כשהחיילים מפתיעים לפתע ומגיעים הביתה לאפטר.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
35-40 דקות
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל – 2 גלילות
250 גרם פילו (1 חבילה פילו מצונן)
500-600 גרם בשר טחון
1/3 כוס שמן זית
1 שן שום
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
1/3 כוס צנוברים
1/2 כפית כמון
1 עגבניה מגוררת
1 כפית רסק עגבניות
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
1/2 כוס קמח שקדים ( אם רוצים)
1 ביצה טרופה להברשה
מלח ופלפל
4 כפות שומשום בשני צבעים לקישוט
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את השום והבצל כשתי דקות על אש גבוה.
3 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שכל המיצים נעלמים והבשר מתחיל להזהיב.
4 תוך כדי ערבוב קל. מוסיפים תבלינים וצנוברים ומערבבים. מטגנים עוד שתי דקות.
5 מוסיפים עגבניה ורסק. מערבבים כדקה ומוסיפים פטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
6 מורחים דף פילו בשמן זית מפזרים מעל מעט קמח שקדים. וחוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים לקבלת מלבן פילו מ 4 דפים.
7 מניחים לאורך הצד הרחב של המלבן חצי מהמילוי בגובה של כ 2 ס״מ . מקפלים את הקצוות ומגלגלים לגלילה הדוקה.
8 מורחים בשמן זית וביצה ומפזרים מעל שומשום לקישוט.
9 אופים 20-25 דקות ועד שמזהיב לגמרי. מגישים חם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות