עוגה בחושה עם תותים קלה להכנה
מתכון לעוגה בחושה עם תותים, מאוזנת בחמיצות ומתיקות, רכה כמו ענן, אי אפשר להפסיק "ליישר"
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
250 גרם תותים
3 ביצים
150 גרם סוכר
60 גרם מים
200 גר' ריקוטה
100 גרם קמח לבן
100 גרם קמח מחיטה מלאה/כוסמין
1 שקית אבקת אפייה
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 שוטפים היטב את התותים וחותכים אותם לחצאים ורבעים
3 טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר בעזרת מטרפה חשמלית עד שמתקבלת קציפה בהירה
4 מוסיפים תוך כדי הקצפה בהדרגה את המים ולאחר מכן את הקמח
5 מוסיפים את הריקוטה ומטמיעים אותה בצורה אחידה בתערובת
6 לבסוף מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים
7 מוסיפים 3/4 מכמות התותים לתוך התערובת ומערבבים
8 יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, מניחים את יתרת התותים מלמעלה ולוחצים אותם לתוך הבלילה
9 מכניסים לתנור ל45-50 דקות – או עד שקיסם יוצא יבש
10 מצננים את העוגה, מפזרים אבקת אפייה ומגישים
עוגת תותים
האם כדאי להוסיף ג׳לי למעלה?
האם כדאי להוסיף ג׳לי למעלה?
אמא says:
אפשר לנסות 🙂
המתכון הספציפי הזה הוא ללא ג'לי
אפשר לנסות :) המתכון הספציפי הזה הוא ללא ג'לי
rotem says:
עוגה בחושה עם תותים
עוגה מעולה וקלה להכנה מאד טעימה.
עוגה מעולה וקלה להכנה מאד טעימה.
דינה קינן says:
שאלה
האם אפשר משמשים?
האם אפשר משמשים?
לימור says:
אפשר
אפשר
adi says: