סנט אונורה שוקולד של סאני דרעי

סאני דרעי מלמדת את מיקי שמו להכין פחזניות מלאות בקרם פטיסייר שוקולד, מתוך התוכנית "מיקי שמו עושה בית ספר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הרבוך:
166 מ”ל מים
166 מ”ל חלב
166 גרם חמאה
1 כף שטוחה סוכר (10 גרם)
1+3/4 כוסות קמח לבן (250 גרם)
7 ביצים (416 גרם)
לקרם פטסייר שוקולד (כמות של 1 קילו):
330 מ”ל חלב
330 מ”ל שמנת מתוקה 42%
1/2 כוס פחות כף סוכר (90 גרם)
1 מקל וניל
1/2 כוס קורנפלור (65 גרם)
8 חלמונים (160 גרם)
1/2 כוס פחות כף סוכר (85 גרם)
400 גרם שוקולד מריר מומס
לקרמל קשה:
1+1/2 כוס סוכר (300 גרם)
מעט מים
אופן הכנה
לבצק הרבוך:
1 שמים בסיר קטן את המים, החלב, החמאה והסוכר, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
2 מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שנוצר בצק שנפרד מהדפנות.
3 מעבירים את המסה למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה עד לקירור, לפחות 7-5 דקות.
4 כשהמסה מתקררת מעט, מוסיפים את הביצים לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה
5 מעבירים את המסה לשק זילוף עם צנתר בקוטר של לפחות 13 מילימטר. מזליפים מהתערובת “טיפות” בקוטר של כ-5 ס”מ על תבנית אפייה.
6 אופים בחום של 220 מעלות במשך 10 דקות. לא לפתוח את התנור במהלך האפיה, כדי שהפחזניות לא יצנחו. אחרי 10 דקות אפייה מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, ואופים כ-10 דקות נוספות לייבוש, עד להזהבה קלה.
לקרם פטיסייר:
1 מרתיחים בסיר גדול ורחב את השמנת, החלב, מקל הווניל והסוכר.
2 בקערה נפרדת טורפים במטרפה ידנית את החלמונים עם שאר הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
3 עושים השוואת טמפרטורה בין המסות: מוסיפים לאט לאט את תערובת השמנת והחלב לתוך החלמונים (בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד כדי שהחלמונים לא יתבשלו).
4 מחזירים את התערובת שהתקבלה לסיר ומבשלים עד להרתחה שנייה ולהסמכת התערובת תוך ערבוב מתמיד.
5 מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מצננים במקרר.
הוספת השוקולד לקרם פטיסייר:
1 ממסים את השוקולד.
כאשר המסה קרה ויציבה, מקפלים פנימה את השוקולד המומס. מחזירים למקרר.
1 כשהפחזניות התקררו עושים חור בעזרת סכין בתחתית, ומזליפים פנימה את הקרם פטיסייר בעזרת מזלף.
קרמל:
1 מניחים את הסוכר בסיר קטן ומכסים במעט מים. מבשלים עד שהסוכר מקבל צבע ענברי בהיר ונוצרות בועות גדולות, ועוצרים את הבישול. מטלטלים מעט את הסיר להורדת הבועות.
2 טובלים את הפחזניות אחת אחת בקרמל, מנערים ומניחים בצלחת ההגשה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות