חומוס ביתי בתיבול פיקנטי ופיתות ביתיות קלות להכנה של בן שי

חומוס ביתי בתיבול פיקנטי ופיתות ביתיות קלות להכנה מתוך התוכנית "מטבח מתובל" עם בן שי.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חומוס:
2 חומוס בקופסת שימורים (משקל נקי 550 גרם, לאחר סינון 290 גרם)
כוס טחינה גולמית
5 כפות מיץ לימון
שן שום
חצי כפית מלח
חצי כוס מים קרים
כפית רוטב אדום טבסקו
להגשה:
שמן זית
טבסקו אדום
כף גרגירי חומוס
פפריקה
כף פטרוזיליה קצוצה
לפיתות:
160 גרם מים
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית גדושה של סוכר
280 גרם קמח לבן
קורט מלח
כף שמן זית
אופן הכנה
אופן הכנת הפיתות:
1 בקערת מיקסר בוש מכניסים מים, שמרים,סוכר ומלח ומפעילים עד שהבצק מתחיל להתחבר.
2 כשהבצק התחיל להתחבר, מוסיפים כף שמן זית וממשיכים לערבל
3 כשהבצק התגבש מוציאים אותו מהמיקסר ומתחילים ללוש קצת בידיים לכדי כדור גדול
4 מקמחים את הכדור כדי שיהיה קל לעבוד ומתחילים להכין ממנו כדורים
5 מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה ונותנים להם לתפוח במשך 5-6 דקות.
6 מרדדים את הכדורים
7 מחממים מחבת ושמים את הפיתה במחבת. מחממים אותה 2 דקות בכל צד. על שהיא מתחילה לתפוח.
8 לאחר שהפיתה תפחה ונוצר בה כיס מוציאים מהמחבת להתקרר וממשיכים כך עם שאר הכדורים עד שכל הפיתות מוכנות.
אופן הכנת החומוס:
1 מכניסים כמעט את כל גרגירי החומוס למעבד מזון. משאירים קצת בצד בשביל הצלחות.
2 מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ לימון, מלח, שום, רוטב טבסקו ומים. ומפעילים את המעבד מזון בהדרגתיות עד שקיבלנו את המרקם שאנחנו רוצים.
3 מוציאים את החומוס ושמים אותו בצלחת הגשה.
4 מזלפים שמן זית על החומוס, מוסיפים פטרוזליה ושמים את גרגרי החומוס שנותרו באמצע החומוס. מוסיפים פפריקה
5 מנגבים את החומוס עם הפיתה וטורפים!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות