דג חריימה חריף לצד לחמניות מתוקות של ללי האס
מתכון מעולה לדג מרוקאי חריף, מוגש לצד לחמניות שלא תוכלו להפסיק להטביל ברוטב. מושלם לסעודת שישי או סתם לאמצע השבוע
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/03/17121239/%D7%93%D7%92-%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%94.jpg)
זמן הכנה
45 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למטבוחה:
4 כפות רסק
כף פפריקה מרוקאית בשמן חריפה
כף פפריקה מרוקאית בשמן מתוקה
כף כמון
כף תבלין כוסברה טחונה
כף סוכר
מלח לפי הטעם
8 יח פלפל שאטה יבש חריף
צרור כוסברה טריה קצוצה
פלחי לימון חצויים בצד
לחלה:
2 קילו קמח
1/4 כוס סוכר
1/2 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כפית מלח
כוס- כוס ורבע מים
אופן הכנה
דג:
1 מייבשים את הדג עם רב מגבת/ ג'מבו של סנו
2 בשמן זית (בנדיבות) מטגנים על אש קטנה 10 שיני שום כותשות, מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון עדין.
3 מוסיפים את הפולפה, הרסק ומערבבים הכל היטב.
4 מוסיפים רבע, חצי כוס מים, מכסים ומבשלים את הרוטב 15 דק.
5 מוסיפים את נתחי הדג ומטמיעים אותם בתוך הרוטב כשהעור כלפי מטה. מבשלים כ 15 דק ומנערים את הסיר מידי פעם.
6 מגישים עם כוסברה קצוצה ופלח לימון ליד.
חלה:
1 מערבבים הכל במיקסר
2 מתפיחים להכפלת נפח ומכסים עם כובע של סנו
3 מחלקים לעיגולים של 100-110 גרם, יוצרים מכל עיגול 'נחש' שאותו קושרים.
4 מתפיחים רבע שעה.
5 מכניסים לתנור 180 מעלות
קמח
היי,
נראה לי בטעות נרשם 2 ק"ג קמח.
לא מסתדר לי עם שאר המרכיבים של החלות…
היי, נראה לי בטעות נרשם 2 ק"ג קמח. לא מסתדר לי עם שאר המרכיבים של החלות...
אושיק says:
דג מרוקאי
לא רשום במצרים פולפה
לא רשום במצרים פולפה
נורית ויסבורט says: