דג חריימה חריף לצד לחמניות מתוקות של ללי האס

מתכון מעולה לדג מרוקאי חריף, מוגש לצד לחמניות שלא תוכלו להפסיק להטביל ברוטב. מושלם לסעודת שישי או סתם לאמצע השבוע

קרדיט: שירן כהן
זמן הכנה
45 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למטבוחה:
4 כפות רסק
כף פפריקה מרוקאית בשמן חריפה
כף פפריקה מרוקאית בשמן מתוקה
כף כמון
כף תבלין כוסברה טחונה
כף סוכר
מלח לפי הטעם
8 יח פלפל שאטה יבש חריף
צרור כוסברה טריה קצוצה
פלחי לימון חצויים בצד
לחלה:
2 קילו קמח
1/4 כוס סוכר
1/2 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כפית מלח
כוס- כוס ורבע מים
אופן הכנה
דג:
1 מייבשים את הדג עם רב מגבת/ ג'מבו של סנו
2 בשמן זית (בנדיבות) מטגנים על אש קטנה 10 שיני שום כותשות, מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון עדין.
3 מוסיפים את הפולפה, הרסק ומערבבים הכל היטב.
4 מוסיפים רבע, חצי כוס מים, מכסים ומבשלים את הרוטב 15 דק.
5 מוסיפים את נתחי הדג ומטמיעים אותם בתוך הרוטב כשהעור כלפי מטה. מבשלים כ 15 דק ומנערים את הסיר מידי פעם.
6 מגישים עם כוסברה קצוצה ופלח לימון ליד.
חלה:
1 מערבבים הכל במיקסר
2 מתפיחים להכפלת נפח ומכסים עם כובע של סנו
3 מחלקים לעיגולים של 100-110 גרם, יוצרים מכל עיגול 'נחש' שאותו קושרים.
4 מתפיחים רבע שעה.
5 מכניסים לתנור 180 מעלות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      דג מרוקאי

       לא רשום במצרים פולפה

       לא רשום במצרים פולפה
      נורית ויסבורט says: