עראייס בטחינה לצד סלט עגבניות חריף של בן שי
מתכון קל להכנה של עראיס בפיתה עם טחינה וסלט עגבניות חריף בצד מתוך התוכנית "מטבח מתובל" עם בן שי.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דקות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעראיס:
500 גרם תערובת עראיס טלה
1 כף רסק עגבניות
מעט שמן זית
מעט פפריקה
2 פיתות
לרוטב טחינה:
0.5 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
מעט מלח
מעט פלפל
לסלט עגבניות:
5 עגבניות – חתוכות לקוביות
טבסקו ירוק
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
פלפל ירוק חריף – יחידה בינונית (28 גרם) קצוץ דק (בלי הגרעינים)
שום – 5 שן קצוצות דק
3 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
4\1 כפית מלח שטוחה
4\1 כפית שטוחה פלפל גרוס
אופן הכנה
עראיס:
1 לשים את תערובת העראייס טלה בקערה של מעבד המזון. התערובת כבר מתובלת יש בפנים בשר בקר עם שומן טלה וירק.
2 מוסיפים כף רסק עגבניות
3 חותכים את הפיתות לחצאים וממלאים בתערובת הבשר.
4 צולים במחבת, משומן בשמן זית, את חצאי הפיתות הממולאים עם הפנים כלפי מטה.
5 מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
6 להוציא את העראיסים המוכנים לצלחת.
סלט עגבניות:
1 לחתוך את עגבניות לקוביות קטנות.
2 להוסיף שום קצוץ ופלפל ירוק חריף, שמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור ומלח.
3 לקצוץ דק כוסברה ולהוסיף לסלט ולערבב את הכל היטב.
4 להוסיף טבסקו כרצונכם.
5 להעביר את הסלט והעראיס לכלי הגשה, לזלף טחינה מעל ובתאבון!