מתכון לספינג' של נוף עתמאנה

מתכון לספינג' קראנצ'י וטעים שישדרג כל ארוחת חנוכה, ובעצם כל ארוחה במהלך השנה. כמה מרכיבים פשוטים ויש לכם קינוח מושלם

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
4 כוסות קמח
2 כוסות מים פושרים
כף סוכר
כף שמרים יבשים
כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
סוכר ו/או דבש
אופן הכנה
1 שמים את השמרים הסוכר והמים בקערה ומערבבים להמסה מלאה, מוסיפים 2 מתוך 4 כוסות הקמח פנימה ומערבבים במטרפה ידנית.
2 כשהבלילה חלקה מכסים ושמים בצד לרבע שעה.
3 אחרי רבע שעה מוסיפים את המלח ואת שתי כוסות הקמח הנותרות, לשים את הבצק 2 דקות, מכסים ונותנים לו לתפוח עוד רבע שעה.
4 אחרי רבע שעה לשים את הבצק למשך כ10 דקות. מכסים שוב את הבצק ונותנים לו לתפוח שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
5 אחרי שעה מרטיבים את היד במעט שמן ומוציאים את האוויר מהבצק. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ100 גרם (כ8-9 כדורים) או איך שבא לכם!
6 מחממים מחבת עם שמן בגובה של כ2 ס"מ וסיר עם שמן עמוק.
7 מרטיבים את היד במעט שמן יוצרים חור בכדור תוך מתיחה לקבלת טבעת בצק. שמים את הטבעת במחבת ונותנים לה להיטגן על אש בינונית עד שהתחתית מזהיבה.
8 מעבירים את הטבעת מהמחבת לסיר כשהצד העליון שלה (הלא מוכן) נכנס לתוך השמן והצד הזהוב כלפי מעלה.
9 ממשיכים לטגן עד שמזהיב היטב. מעבירים מהשמן ישר לסוכר ומצפים את הספינג'. אני באופן אישי אוהבת לצפות בקצת סוכר ולזרזף מעל המון דבש.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות