ספייריבס לצד מיונז תוצרת בית של עומר מילר
התחליף הכשר לספייריבס הידועים. המתכון של עומר מילר מתוך התוכנית "טעים אש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.5 ק”ג נתח ספייריבס
100 גרם סילאן
1 כפית צ׳יפוטלה
1 כפית שמן
2 תפוזים
למיונז
3 חלמונים
1 כפית חומץ
1 שום פנינה
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
אופן הכנה
1 מכינים את המרינדה: בקערה שמים סילאן, צ’יפוטלה, שמן. מוסיפים מיץ משני תפוזים ומערבבים.
2 מורחים את הנתח במרינדה בעזרת מברשת.
3 מניחים את הנתח במעשנה על 130 במשך כשעה וכל 10 דקות מורחים אותה במרינדה נוספת.
4 מכינים את המיונז: בקערה מניחים החלמונים, שום פנינה קצוץ גס וחומץ ומתחילים לטחון בעזרת בלנדר מוט.
5 מזליפים באיטיות את השמן תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
6 מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל וכמון.
7 מגישים את הספייריבס לצד המיונז.