פסטה עם סרדינים בסגנון ספרדי
מתכון לפסטה ברוטב עדין, עם תוספת סרדינים משומרים עשירים בחלבון
בשיתוף עם וילי פוד
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
200 גרם פסטה טליאטלה, ספגטי או לינגוויני
מלח
1 כף שמן זית
2 שיני שום – כתושות
1 צ'ילי אדום (לא חובה)
2 עגבניות – קצוצות לחתיכות קטנות
120 גרם סרדינים משומרים
½ לימון – מיץ + גרידה
חופן קטן של פטרוזיליה טרייה – קצוצה גס
פלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה
1 מחממים בסיר מים לרתיחה, ממליחים בנדיבות, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות האריזה עד שהיא אל דנטה
2 מניחים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית
3 מוסיפים את הצ'ילי והשום כשהשמן חם ומבשלים כמה דקות עד שהם מריחים לאחר מכן מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומטגנים עוד כמה דקות
4 מוציאים את הסרדינים מהקופסא, סופגים את עודפי השמן בנייר מטבח ומוסיפים אותם למחבת לכמה דקות
5 כשהסרדינים חמים והעגבניות מבושלות מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון.
6 שמים בצד 3-4 כפות ממי הפסטה ושומרים
7 מסננים את הפסטה ממי הבישול ומוסיפים אותה למחבת עם הסרדינים השום והעגבניות ומערבבים לאיחוד
8 מוסיפים ממי הפסטה ששמרנו בצד (כל פעם כף) עד שמרגישים שהרוטב סמיך מספיק ולא דליל מידי
9 טוחנים מלמעלה פלפל שחור, מפזרים פטרוזיליה ומגישים לשולחן