מרק בקערת לחם – הפינוק החורפי המושלם

מרק קטיפתי ששוכן בתוך קערת לחם. כתבנו את המתכון ללחם אבל יש לנו טיפ מנצח איך לקצר את הדרך לקערת מרק. רמז: מאפייה.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקעריות לחם
4.5 כפיות שמרים יבשים
¼ 2 כוסות מים חמים
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
6.5 כוסות קמח לחם
ביצה טרופה להברשה עם מעט חלב
למרק ירקות קטיפתי:
300 גרם כרובית מופרדת לפרחים
300 גרם ברוקולי מופרד לפרחים
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ
1 כרישה קצוצה (ללא הגבעול הירוק)
2 שיני שום כתושות
20 גרם חמאה
פחית חלב קוקוס
לתיבול: מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
אופן הכנה
לקעריות לחם
1 שמים בקערת מיקסר את השמרים והמים החמים, טורפים כ 5 דקות ומכסים במגבת
2 מחכים עד שהשמרים מתחילים לעבוד והמים מבעבעים
3 מוסיפים את המצרכים: סוכר, מלח, שמן זית ו- 4.5 כוסות קמח במהירות נמוכה למשך 2 דקות עם וו לישה
4 מוסיפים את שתי כוסות הקמח הנותרות וממשיכים ללוש את הבצק במיקסר במהירות נמוכה למשך 10 דקות, עד שהוא נפרד מהקערה בקלות, רך, גמיש ומעט דביק, אם דביק מידי ניתן להוסיף מעט קמח
5 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור, משמנים קערה, מניחים בתוכה את כדור הבצק ומגלגלים שיתפוס את השמן
6 מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפוח שעה וחצי עד שיכפיל את גודלו
7 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל 6
8 מכדרים את 6 החלקים של הבצק, מניחים על תבנית אפייה להתפחה נוספת של שעה
9 מחממים תנור ל200 מעלות, יוצרים איקס על כדור הבצק ומורחים בביצה הטרופה
10 מכניסים לתנור לחצי שעה עד שהלחם מוזהב
למרק ירקות קטיפתי
1 ממיסים חמאה בסיר ומטגנים בצל עד שהוא הופך לשקוף
2 מוסיפים את השום והכרישה ל5 דקות על האש לריכוך קל
3 מוסיפים קוביות תפוח אדמה, ברוקולי, כרובית ומים עד גובה הירקות. מביאים לרתיחה
4 מוסיפים תבלינים, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות
5 במוט בלנדר טוחנים היטב את המרק, טועמים ומדייקים תיבול, לבסוף מוסיפים את פחית חלב הקוקוס
6 מסירים את החלק העליון של כל לחם, מוזגים לתוכו את המרק, אפשר לפזר מעל גבינה מגורדת, מכסים עם החלק העליון ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות