פאי סופלה שוקולד עם אספרסו ודובדבנים של מיקי שמו

איך מכינים בקלות פאי שוקולד? פשוט צופים במיקי שמו שמסביר שלב שלב ומכינים פאי סופלה שוקולד עם אספרסו ודובדבנים מתוך "מיקי שמו עושה בית ספר"

אופן הכנה
תבנית אפיה עגולה בקוטר 18 מ”מ
לבצק פריך:
1 210 גרם קמח מנופה (כוס וחצי)
2 70 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס + 1 כף)
3 1 כף אבקת שקדים (עדיף ללא קליפה)
4 קורט מלח
5 1 חלמון
6 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בטמפרטורה בין המקרר לטמפרטורת החדר)
7 2 כפות שוקולד למריחה
לקומפוט הדובדבנים:
1 200 גרם דובדבנים מגולענים
2 100 גרם מחית פטל או דובדבנים
3 1 כף דבש
4 30 גרם סוכר (2.5 כפות)
5 1 כפית פקטין (רברסיביל)
6 1 כפית מיץ מלימון טרי
לסופלה שוקולד אספרסו:
1 240 גרם שוקולד מריר
2 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 3 חלבונים
4 1 כוס אספרסו קצר
5 4 חלבונים
6 1/3 כוס סוכר
7 1 כף קורנפלור
אופן הכנה
1 מניחים בקערת מיקסר חמאה, מלח, אבקת סוכר ואבקת שקדים, מערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
2 מוסיפים את החלמון ומערבבים לכמה שניות.
3 מוסיפים את הקמחים וממרח השוקולד ומערבבים עד שהם נטמעים.
4 מניחים את הבצק על נייר אפיה ומעליו מניחים נייר אפיה נוסף. פוחסים את הבצק בעזרת הידיים, ולאחר מכן מרדדים אותו במערוך לעובי 3.5 – 3 מ”מ. מקררים חצי שעה.
5 מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים עליו את תבנית האפיה ומסמנים מסביבה את הבצק בעזרת סכין. מפרידים את הבצק מנייר האפיה ומניחים בתחתית תבנית האפיה. חותכים מהבצק “סרט” ארוך ברוחב 5 ס”מ (גובה התבנית) ומרפדים בעזרתו את דפנות התבנית. מהדקים את הבצק לדפנות וחותכים החוצה את השאריות. מניחים במקרר לשעה.
6 עוטפים את הבצק בניילון נצמד, נייר אלומיניום או נייר אפייה, מניחים קטניות כמשקולת, ואופים בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות במשך כ – 20 דקות.
7 לקומפוט הדובדבנים: מחממים את מחית הדובדבנים והדבש.
8 מערבבים בקערה את הסוכר והפקטין. כשרואים התחלה של בעבוע או אדים שעולים במחית הדובדבנים – מוסיפים את הפקטין והסוכר תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה. חשוב מאוד לערבב כל הזמן.
9 אחרי הרתיחה מסירים מהאש ומוסיפים את הדובדבנים המגולענים ואת מיץ הלימון.
10 מעבירים את התערובת לקערה ומצננים במקרר עד לשימוש.
11 . לסופלה שוקולד אספרסו: ממסים על בן מארי שוקולד וחמאה.
12 לאחר שהכול נמס והתערובת אחידה וחלקה, מערבבים פנימה את החלמונים.
13 מסירים מהאש, מוסיפים כוס אספרסו וקורנפלור, ומערבבים.
14 מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת מרנג במרקם רך ואלסטי.
15 מקפלים כף מהמרנג לתוך תערובת השוקולד בעזרת מרית. לאחר ערבוב מעבירים את תערובת השוקולד לקערת המרנג, ומקפלים.
. הרכבה: v
1 מניחים שכבה אחידה ודקה של הקומפוט בתוך קלתית הפאי המוכן. ממלאים בתערובת הסופלה לפאי עד סנטימטר לפני קצה התבנית
2 אופים בחום של 170 מעלות במשך כ – 20 דקות.
להגשה:
1 מניחים את הסופלה שיתקרר. בוזקים אבקת סוכר ומסדרים דובדבנים מעל.
גיוון:
1 לאחר צינון הפאי, יוצקים מלמעלה מעט גנאש שוקולד ביחס חמאה-שוקולד של 1:1. מניחים את הדובדבנים מעל.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות