עוגת זהב – עוגת תפוחים ושקדים בחושה רכה ב-10 דקות
מתכון לעוגת תפוחים רכה ועסיסית כי בבצק יש שמנת, עם שקדים מקורמלים מלמעלה כך שכל ביס ירגיש כמו לנגוס בענן
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/04/19160607/AdobeStock_222913012-1.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית בגודל 30X40
400 מ"ל שמנת מתוקה (30% שומן)
160 גרם סוכר
1 חבילה של סוכר וניל
5 ביצים (M)
370 גרם קמח
חבילה אחת של אבקת אפייה (15 גרם)
3-4 תפוחים
1/2 מיץ מלימון
לציפוי שקדים:
120 גרם חמאה
70 גרם סוכר
5 כפות חלב
100 גרם שקדים פרוסים לבנים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 200 מעלות
2 קולפים את התפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות
3 מקציפים את השמנת, הסוכר וסוכר הווניל לקצף חצי יציב
4 טורפים פנימה את הביצים אחת אחת.
5 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד ולאחר מכן מקפלים פנימה אל תערובת השמנת
6 יוצקים את הבצק על תבנית אפייה משומנת (רצוי מרופדת בנייר אפייה)
7 שמים מעל את פרוסות התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון) במדף האמצעי למשך 15 דקות.
8 בינתיים מחממים את החמאה, הסוכר והחלב עד שהם נוזלים, ואז מוסיפים את השקדים הקצוצים ומערבבים
9 לאחר 15 הדקות מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים את התערובת על העוגה ואופים עוד 15 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
שמנת צמחית שהיא פרווה 🙂
שמנת צמחית שהיא פרווה :)
adi says: