עוגת זהב – עוגת תפוחים ושקדים בחושה רכה ב-10 דקות

מתכון לעוגת תפוחים רכה ועסיסית כי בבצק יש שמנת, עם שקדים מקורמלים מלמעלה כך שכל ביס ירגיש כמו לנגוס בענן

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית בגודל 30X40
400 מ"ל שמנת מתוקה (30% שומן)
160 גרם סוכר
1 חבילה של סוכר וניל
5 ביצים (M)
370 גרם קמח
חבילה אחת של אבקת אפייה (15 גרם)
3-4 תפוחים
1/2 מיץ מלימון
לציפוי שקדים:
120 גרם חמאה
70 גרם סוכר
5 כפות חלב
100 גרם שקדים פרוסים לבנים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 200 מעלות
2 קולפים את התפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות
3 מקציפים את השמנת, הסוכר וסוכר הווניל לקצף חצי יציב
4 טורפים פנימה את הביצים אחת אחת.
5 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד ולאחר מכן מקפלים פנימה אל תערובת השמנת
6 יוצקים את הבצק על תבנית אפייה משומנת (רצוי מרופדת בנייר אפייה)
7 שמים מעל את פרוסות התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון) במדף האמצעי למשך 15 דקות.
8 בינתיים מחממים את החמאה, הסוכר והחלב עד שהם נוזלים, ואז מוסיפים את השקדים הקצוצים ומערבבים
9 לאחר 15 הדקות מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים את התערובת על העוגה ואופים עוד 15 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      שמנת צמחית שהיא פרווה 🙂

      שמנת צמחית שהיא פרווה :)
      adi says: