עוגת תפוחים שקופה קלה של מיכי (מיכל לוי אלחלל)

מתכון לעוגת תפוחים שכבות שקופה מושלמת וקלה להכנה עם המון תפוחים ומעט בצק. התפוחים חתוכים דק ונמסים לתוך העוגה בשכבות. תפוחים אפויים רכים ונפלאים.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס”מ או אינגליש קייק ארוך
5 – 7 תפוחים אדומים גדולים קלופים
1/2-3/4 כוס סוכר – תלוי בכם במתיקות התפוחים ( 100-150 גרם)
1 כוס קמח תופח( 140 גרם) או כוס קמח וחצי שקית אבקת אפייה
50 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס חלב (80 מ״ל)
1כפית קינמון ( אם רוצים)
4 ביצים
3 כפות שקדים פרוסים
אופן הכנה
1 מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות בסכין, במעבד מזון או במנדולינה
2 מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו או 175 רגיל. משמנים תבנית ומפזרים מעל קמח או לחילופין מרפדים בנייר אפייה בבסיס
3 בקערה או קערת מיקסר מערבבים יחד ביצים וסוכר במטרפה כדקה. מוסיפים קמח, חמאה וחלב ומערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעדינות היטב כך שהבצק יעטוף את כל התפוחים. מעבירים לתבנית ואופים 55 דקות. עד שמזהיב ומאוד יציב במרכ
4 מוסיפים מעל שקדים פרוסים
5 מוציאים מהתנור. מצננים לפחות חצי שעה. מחלצים את העוגה מהתבנית ומגישים.
6 אני אישית מעדיפה את העוגה צוננת מהמקרר. השכבות מתייצבות לגמרי כשהעוגה קרה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      בירור לגבי עוגת התפוחים של מיכל אלחלל

       בתמונה ניכרת כמות שקדים מולבנים שאליהם אין התייחסות לא במצרכים ולא בהדרכת ההכנה!

       בתמונה ניכרת כמות שקדים מולבנים שאליהם אין התייחסות לא במצרכים ולא בהדרכת ההכנה!
      לוי נורית says:
      • תוקן. תודה

        תוקן. תודה
        rotem says: