טארט דקיק ומהיר של אגסים
מתכון לטארט דקיק ומהיר מבצק פילאס מוכן של איש האגסים יובל בר נר
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/02/08115416/vlcsnap-2023-02-08-11h52m54s362.jpg)
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים ל 4 מנות:
1/2 חבילה בצק פילאס מופשרת
3 אגסים אמריקאים
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם סוכר
שמנת חמוצה להגשה
מידות והמרות משקל באפייה>
אופן הכנה
1 מגלענים את האגסים ופורסים דק במנדולינה.
2 מכינים תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפיה. מורחים אותה בחמאה מומסת ומפזרים שכבה דקה של סוכר.
3 חותכים את הבצק לשני ריבועים בגודל 15*15 ס"מ בערך ומניחים על התבנית עם החמאה והסוכר.
4 מחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מסדרים על הבצק את פרוסות האגסים מעט בחפיפה.
5 מסמנים בסכין בעדינות (לא חותכים) משאירים שוליים של כחצי ס"מ לערך. מורחים את האגסים בחמאה ומפזרים מעט סוכר.
6 אופים ב-190 מעלות למשך 20 דקות לערך. מצננים מעט ומגישים עם שמנת חמוצה ליד.