מתכון למטאפייה של נוף עתמאנה

מתכון למטאפייה – מנת בורגול טורקי נהדרת עם גמבה, פפריקה ואורגנו, מוגשת עם נתחי סינטה צרובים במחבת. בורגול מעולם לא היה טעים יותר

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסלט בורגול:
1 בצל קצוץ קוביות דק
1 גמבה אדומה קצוצה או פלפל שושקה אדום
4 כפות שמן זית
כף פפריקה
כף אריסה
כף רסק עגבניות
כפית נענע יבשה
כפית אורגנו יבש
1 כוס בורגול גס
כוס וחצי מים
מלח ופלפל שחור
לסינטה:
2 חבילות מניפות סינטה
4-5 כפות שמן תירס או קנולה
7 שיני שום
מיץ משני לימונים
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
גרדה מלימון אחד
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
לסלט:
1 קוצצים את הבצל מטגנים את הבצל והפלפל הקצוץ בשמן הזית כארבע דקות
2 מוסיפים את השום הכתוש מוסיפים את רסק העגבניות והאריסה פנימה וממשיכים לטגן כדקה
3 מוסיפים את הבורגול ומטגנים הכל יחד כדקה, מתבלים בפפריקה, אורגנו, נענע, מלח ופלפל שחור.
4 מוסיפים מים מכסים ומביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ-15 דקות עד שכל המים נספגים בבורגול.
לסינטה:
1 מתבלים את הנתחים ומחממים את השמן במחבת
2 כשהמחבת לוהטת מניחים את הנתחים וצורבים משני הצדדים, מוציאים לצלחת וממשיכים לצרוב את שאר הנתחים.
3 באותה המחבת ובעודה חמה מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון, כשהרוטב רותח מחזירים את הנתחים לחימום קצר
4 מוסיפים את השום הכתוש מכבים את האש ומערבבים את עלי הפטרוזיליה הקצוצים פנימה.
5 מגישים חם עם הבורגול הטורקי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות