סינייה של צ’ארלי פדידה – מאפה עסיסי עם בשר טחון וטחינה

השף צ’רלי פדידה והשחקן דביר בנדק מכינים סינייה מתוך "צ'רלי ודביר בממלכת הבשר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסינייה (4 מנות):
880 גרם בשר עגל טחון גס
2 ראשי בצל קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
100 גרם שומן טלה
מלח לפי הטעם
1 פלפל שחור טחון כפית
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון טרי טחון
חצי כפית כורכום
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
4 כפות צנובר קלוי
4 עגבניות אדומות
לטחינה:
100 גרם טחינה גולמית
מיץ לימון מחצי לימון
1 שן שום קצוצה דק
מעט מלח
מים קרים
סינייה של צ’רלי פדידה
אופן הכנה
מכינים את הבשר:
1 פורסים עגבניות בעובי של 2 ס״מ, מתבלים במעט מלח ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם ל 220 מעלות , כשהעגבניות מקבלות מעט צבע מניחים בצד על להרכבת המנה.
2 אל מחבת ומוסיפים שומן טלה, בצל קצוץ ומשחימים מעט, מוסיפים בשר עגל טחון וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב הבשר ע״י מטרפה וכשהבשר נהיה פירורי ומקבל מעט צבע מוסיפים צנובר קלוי ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה, כורכום, כמון.
3 אל קערת ערבוב מוסיפים טחינה גולמית, מים בהדרגה , מיץ לימון, מלח, שום ומערבבים עד לקבלת טחינה לבנה ויפה.
הרכבת הסיניה:
1 מסדרים בשר מטוגן ומתובל בתבנית אפייה ומעל את העגבניות שאפינו קודם ושוב מעל טחינה בשכבה של 1 ס״מ מעל.
2 מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה ומכניסים את המגש להשחמה של הטחינה מעל ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות