סינבון מבצק שמרים ללא לישה של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית הפופולארית ובעלת הבלוג המצליח "נשואה למאפיה", חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם קרן מכינה סינבון מבצק שמרים ללא לישה – מתכון שהוא בסט סלר שלה! (ויש גם גרסת פרווה)

1 דירוגים
1 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה+התפחת לילה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מרובעת 30*30
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם לבן
25 גרם שמרים טריים
1/3 כוס+2 כפות (80 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ״ל) חלב חמים
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
100 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר חום בהיר
2 כפות קינמון
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
לציפוי:
כוס (120 גרם) אבקת סוכר
2 כפות מים רותחים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 יום קודם מתפיחים בצק במקרר
2 בקערה בעזרת כף עץ מערבבים קמח, מלח, שמרים וסוכר.
3 בקערה נפרדת טורפים היטב ביצים, חמאה מומסת ואת החלב.
4 מעבירים את תערובת הרטובים לקערת היבשים, ומערבבים בעזרת כך עץ עד שמתקבל גוש בצק שנפרד מהקערה לא יותר, זה לוקח בערך 40 שניות. הבצק אמור להישאר גושי ולא חלק – אין מה לדאוג.
5 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים במקום חמים (או למשך לילה במקרר, עד שהבצק התיישר ומעט תפח. (שימו לה שזה לא בצק שתופח הרבה)
6 מעבירים את הבצק למשטח מקומח, כיון שהבצק דביק אפשר להשתמש בקמח על הידיים כדי טיפה לעבוד איתו. מוציאים אויר ומסדרים אותו לכדור.
7 כדי לרדד אותו תדאגו לקמח מספיק את משטח העבודה שלכם, מדובר בבצק שיחסית לבצקים שאתם מכירים הוא מעט דביק .
8 בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן גדול, לי היה נח להפוך את הבצק פעמיים בזמן רידוד.
9 מערבבים סוכר חום עם חמאה רכה וקינמון למחית חלקה ומורחים עם פאלטה מדורגת באופן אחיד על פני הבצק.
10 מגלגלים את הבצק לרולדה, ופורסים לשושנים עם סכין חד או קלף מתכת. אצלי התקבלו 12 שושנים.
11 מעבירים את השושנים לתבנית משומנת, מכסים שוב בניילון נצמד או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 45-60 דקות, רצוי באיזור חמים אם קר.
12 מחממים תנור ל 180 מעלות, וכשהסינבונס תפחו מברישים אותם בביצה טרופה בעזרת מברשת.
13 אופים כ 25-30 דקות עד שהסינבונס שחומים למראה.
14 לציפוי: מערבבים בקערה אבקת סוכר עם מים רותחים עד לקבלת מרקם משחתי (סטייל טחינה).
15 בעזרת כף או מזלג מזלפים את הציפוי מעל הסינבונס.
הטיפים של קרן:
1 הסינבונס במיטבם ביום האפייה אבל ניתן להקפיא אותם בעודם טריים ולחמם לפני הגשה
2 ניתן להתפיח את הבצק לילה במקרר
3 לפרווה המירו בבצק את החמאה ב 1/3 כוס שמן קנולה, חלב במים או בחלב סויה ,ובמלית אפשר למרוח נטורינה או מחמאה במקום חמאה.
סינבון ללא לישה
אין על סינבון! צילום יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      מתכון רשום v מתכון מצולם

       היי קרן, מאוד אוהבת את המתכונים שלך. לדעתי רצוי שבמתכון הרשום תהיינה גם הוריאציות שאת עושה בסרטונים.

       היי קרן, מאוד אוהבת את המתכונים שלך. לדעתי רצוי שבמתכון הרשום תהיינה גם הוריאציות שאת עושה בסרטונים.
      דליה says: