עוגת סינבון – עוגת קינמון רכה בחושה

מתכון לעוגה בחושה ורכה, מלאה בקינמון ועם גלייז לבן מלמעלה בדיוק כמו הסינבון האמריקאי בהרבה פחות עבודה.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית אינגליש קייק
1/3 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3/4 כוס חלב
כוס ורבע קמח
1 כפית אבקת אפייה
5 כפות סוכר חום דמררה
1 כף קינמון
לזיגוג: 5-6 כפות גדושות אבקת סוכר
1-2 כפות מים קרים מאוד
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 במיקסר מערבבים שמן, ביצה, וניל, סוכר, חלב ומלח
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד
4 בקערה נפרדת מערבבים סוכר דמררה וקינמון לתערובת אחידה
5 יוצקים לתבנית שליש מהבלילה, ומעל שליש מתערובת הקינמון, שוב ושוב ומסיימים בתערובת קינמון
6 בעזרת קיסם מערבבים מעט ליצירת שיוש
7 מכניסים לתנור ל30-40 דקות (צלוי בעוצמת התנור) עד שהעוגה יציבה
8 מצננים לחלוטין ומוציאים מהתבנית. מכינים את הגלייז
9 מערבבים אבקת סוכר ומים עד שמתקבלת תערובת סמיכה אך נוזלית, יוצקים מעל העוגה, ונתונים לזיגוג להתייצב כרבע שעה בטמפרטורת החדר לפני שמגישים
עוגת סינבון ב10 דקות
עוגה לאוהבי קינמון. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות