מרק חרירה מרוקאי של סימונה ואבי ביטון

מרק חורפי ואותנטי שיעשה לכם חשק שיירד גשם

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 בצלים גדולים
1 כוס חומוס גרגירים
1 כוס עדשים חומות
0.5 ק”ג בשר בקר (שמן במקצת) חתוך לקוביות קטנות
2 עצמות מח עצם
3 גבעולי כפרס קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 קוביות של כוסברה קצוצה (קפואה)
1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות
0.25 כפית פלפל לבן
0.25 כפית זעפרן או כורכום
0.25 כפית מלח דק
4 כפות קמח
1 לימון סחוט
כוסות מים
אופן הכנה
1 מרתיחים את הבשר ואת עצמות מח העצם במים ומבשלים כשעה
2 כשהבשר מבושל, מוציאים אותו, שוטפים היטב ומניחים בצד
3 חותכים את הבצלים ומטגנים בסיר
4 מוסיפים את הסלרי, החומוס והעדשים
5 חותכים את הבשר לקוביות ומוסיפים אותו לסיר עם הירקות
6 ממלאים את הסיר במים רותחים ומבשלים כחצי שעה
7 מוסיפים עגבניות מרוסקות, פלפל לבן, כורכום, זעפרן/ כוסברה וקצת מלח ומוסיפים מעט מים
8 מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עוד כחצי שעה – שעה, בהתאם לבישול הבשר
9 מערבבים 4 כפות קמח עם מים ומערבבים היטב על מנת שלא יהיו גושים ומוסיפים את הנוזל לסיר בתנועות סיבוביות
10 בסוף מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט ומגישים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות