פיצה טחינה ללא גלוטן של שמרית הילל

צליאקים או רגישים ללקטוז בקהל? יש לנו פתרון מושלם וטעים כדי שתוכלו גם ליהנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
2 ביצים
3 חלבונים
0.75 כוס טחינה גולמית
1 כף שמן זית
0.5 כפית מלח
1 כף סוכר
1 שן שום כתושה
1 כפית אבקת אפייה
לרוטב:
4 כפות שמן זית
8 עגבניות
5 שני שום כתושות
0.25 כוס מים
10 עלי בזיליקום
1 כפית מלח
0.5 כפית סוכר
1 מעל רסק עגבניות קטן
1 כפית אורגנו
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
פיצה טחינה ללא גלוטן
צילום: יח"צ פיצה טחינה ללא גלוטן

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
מכינים את הבצק:
1 שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה דלילה וחלקה ללא גושים
2 מברישים במעט שמן זית את נייר האפיה. יוצקים לתבנית את הבלילה, ומורחים עם מרית לעובי ולצורה הרצויה
3 אופים כ-5-7 דקות של אפיה ראשונית. בצק הפיצה צריך להיות יבש ויציב, זה הסימן לכך שהוא מוכן
מכינים את הרוטב:
1 בעזרת סכין חותכים פס בתחתית כל עגבנייה. שמים את העגבניות בקערה או סיר עם מים רותחים במשך 10 דקות. לאחר מכן מקלפים את העגבניות וקוצצים אותן
2 במחבת רחבה ועמוקה מחממים את שמן הזית ומטגנים את שיני השום הכתושות במשך כדקה
3 מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות ומבשלים במשך שתי דקות על אש בינונית
4 מוסיפים למחבת את המים, הבזיליקום, המלח, הסוכר, הרסק והאורגנו ומבשלים במשך חמש דקות נוספות
5 טועמים ומתקנים תיבול
6 מרסקים את הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת רוטב חלק
1 מוציאים את הבצק האפוי מהתנור, מורחים מעליו רוטב עגבניות ומפזרים גבינה מגוררת. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן לסדר אותן מעל הגבינה
2 מכניסים את הפיצה לתנור למדף העליון לעוד כ-3-5 דקות או עד שהגבינה נמסה והבצק מתחיל לשנות מעט את צבעו לכהה יותר
3 מוצאים מהתנור ומצננים מעט לפניי ההגשה. בתאבון!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: