עוגיות שושנים של סבתא מני

מתכון לעוגיות שושנים הכי טעימות שיש, בצק חמאתי ורך במילוי קציפת מרנג. מתכון קל ופשוט של הבלוגרית שרית עטר

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה+לילה השריית בצק במקרר
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 חבילה קטנה קמח אסם תופח = 350 גרם
1 ביצה
1 שמנת או "אשל"
2 כפות סוכר
200 גרם חמאה
למילוי:
5 חלבונים של ביצה L
חצי כוס סוכר
2 אינסטנט פודינג וניל
לציפוי: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מכניסים את כל מצרכי הבצק לקערה ומערבבים/לשים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. אל דאגה! הבצק אחרי הקרור לא יהיה דביק
2 מכסים את הבצק בנייר שעטף את החמאה ומכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה, או לפחות ל8 שעות.
3 במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שנוצר קצף יציב מאוד. איך יודעים שהקצב מספיק יציב? מפסיקים את פעולת המיקסר, מרימים את בלון ההקצפה ואם נמתח חוט רציף של קצף בין הקצף שבקערה לבין בלון ההקצפה סימן שהוא מספיק יציב.
4 מוסיפים את 2 חבילות האינסטנט וממשיכים להקציף על מהירות נמוכה עד שכל האינסטנט נטבע בקצף ואין גושים.
5 אוספים עם מרית את כל הקצף גם מהדפנות
6 מחממים תנור ל160 מעלות חום עליון תחתון.
7 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל4 חלקים
8 על נייר אפיה מפזרים מעט קמח, מרדדים כל חלק לעלה מלבני ומורחים עליו רבע מתערובת הקצף. אפשר לקמח במעט קמח כל פעם שקצת מרגיש לכם דביק בידיים. אבל ממש מעט קמח.
9 מגלגלים בעזרת נייר האפיה לנחש ארוך וממשיכים עם שאר הבצק ויוצרים 4 "נחשים" מגולגלים ממולאים.
10 מכניסים למקפיא לחצי שעה עד 40 דקות ואז מוציאים ופורסים לגלגלים בעובי 3-4 ס"מ. אפשר גם לא להקפיא אבל אז הבצק רך יותר ופחות נוח לפרוס אותו.
11 אופים כ20 דקות עד שהשושנים מזהיבות וריח מתוק משגע מתפזר ברחבי הבית. מצננים טוב ובוזקים אבקת סוכר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    4 תגובות

    • 4

      שאלה

       מה עושים אם שאר החלמונים אם משתמשים רק בחלבונים אשמח לתשובה

       מה עושים אם שאר החלמונים אם משתמשים רק בחלבונים אשמח לתשובה
      דורית says:
      • משתמשים לדברים אחרים 🙂 המתכון הספציפי הוא עם חלבונים בלבד

        משתמשים לדברים אחרים :) המתכון הספציפי הוא עם חלבונים בלבד
        rotem says:
    • 3

      שאלה

       האם ניתן להפוך את המתכון שלכם לפרווה

       האם ניתן להפוך את המתכון שלכם לפרווה
      דורית says:
      • המתכון הספציפי הזה הוא איננו פרווה אבל אפשר לנסות עם שמנת צמחית לדוגמא

        המתכון הספציפי הזה הוא איננו פרווה אבל אפשר לנסות עם שמנת צמחית לדוגמא
        rotem says:
    • 2

      עוגיות שושנים – מתכון ממש לא מוצלח

       בהתאם למרכיבים הבצק מאוד לא נוח לעבוד, מאוד דביק בלשון ההמעטה. בתנור הבצק הופך לנוזלי.
      עבדתי בדיוק על פי השלבים, ואף לא ותרתי על שלב הקירור ללילה וההקפאה של ה"נחשים" המוכנים, ועדיין על הפנים.
      חבל…

       בהתאם למרכיבים הבצק מאוד לא נוח לעבוד, מאוד דביק בלשון ההמעטה. בתנור הבצק הופך לנוזלי. עבדתי בדיוק על פי השלבים, ואף לא ותרתי על שלב הקירור ללילה וההקפאה של ה"נחשים" המוכנים, ועדיין על הפנים. חבל...
      מירי says:
    הצג תגובות נוספות