שבלולי שמרים במילוי קרם שקדים – פשוט וואו

מתכון לעוגת שבלולי שמרים הפוכה עם קרם שקדים ושקדים מקורמלים הכי טעימה שתכינו אי פעם! קלה להכנה, כיף לבצוע אותה שבלול-שבלול ולטרוף!

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

25 גרם שמרים טריים (2.5 כפות)
1 כוס חלב חמים – 250 מ"ל
4.5 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 ביצים L
100 גרם חמאה
קורט מלח
לקרם שקדים:
200 גרם שקדים טחונים
250 גרם אבקת סוכר
240 גרם חמאה רכה
2 ביצים
3 כפות קורנפלור
כפית תמצית וניל
לתחתית השקדים:
100 גרם שקדים מולבנים קצוצים גס
חצי כוס סוכר/ אבקת סוכר
1 כוס מים
שבלולי שמרים תפוחים זה כל-כך יפה. צילום: ערוץ האוכל
אופן הכנה
לבצק שמרים:
1 מכניסים לקערת מיקסר קמח, שמרים וסוכר. מפעילים על מהירות נמוכה עם וו לישה.
2 מוסיפים חלב וביצים וממשיכים לערבב במיקסר
3 לאחר מכן מוסיפים את החמאה והמלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד
4 מניחים את הבצק בעקרה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח
מכינים את הקרם:
1 בקערת מיקסר מניחים חמאה, קורנפלור ואבקת סוכר, מחברים וו גיטרה ומקרימים את החמאה
2 כשמקבלים קרם אחיד, מוסיפים אבקת שקדים, ביצים ותמצית הוניל ומערבבים עד לאיחוד
3 מעבירים את הקרם לקירור עד סיום תפיחת הבצק לפחות לחצי שעה
הכנת תחתית השקדים
1 מניחים על אש נמוכה בסיר קטן את המים עם הסוכר
2 תוך כדי עירבוב עד שימס ויתאחד לנוזל שקוף
3 לשים קצת ממי הסוכר בצד עבור הברשת העוגה המוכנה
4 לאחר מכן מוסיפים את השקדים ושופכים לתבנית
מרכיבים את העוגה:
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 מרדדים את הבצק למלבן, מורחים קרם שקדים ומגלילים לרולדה
3 חותכים לחתיכות שוות של שבלולים
4 מניחים בתבנית את השבלולים זה לצד זה ומניחים להתפחה נוספת להכפלת הנפח
5 לאחר ההתפחה להניח את השבלולים בתבנית עם תחתית השקדים ומי הסוכר
6 מכניסים לתנור ל 20-25 דקות
7 מוציאים מהתנור, מברישים במי הסוכר ששמנו בצד,מצננים ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות