סהרוני שקדים שנמסות בפה ושקל מאוד להכין וקשה מאוד להפסיק לנשנש
עוגיות טעימות, ממכרות והכי חשוב מרשימות שנראות כמו מקונדיטוריה
זמן הכנה
דרגת קושי
זמן הכנה כולל
כשרות
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
חצי כפית מחית וניל/תמצית וניל
2 כפות חלב
200 גרם שקדים טחונים (2 כוסות)
250 גרם קמח (כוס + 3/4)
כפית אבקת אפיה
אופן הכנה
1 לערבב באמצעות וו גיטרה (או בידיים) את החמאה, אבקת סוכר, וניל וחלב עד לתערובת קרמית וחלקה
2 להוסיף את הקמח, השקדים ואבקת אפיה ולערבב עוד קצת עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. לא לערבב יותר מדי
3 לאחד את הבצק על משטח עבודה
4 לשקול לעיגולים של 40 גרם, לגלגל לרצועה ארוכה ולחתוך אותה ל 4 חלקים כמה שיותר שווים, מכל חתיכה נכין עוגיה של כ 10 גר
5 לעצב את העוגיות לצורת סהר (או כל צורה אחרת)
6 לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות