פאי תפוחי אדמה קייצי של רונית טברון

מתכון קל להכנה של פאי תפוח אדמה קייצי. או אם תרצו, פאי רועים. המנה הבריטית שכולם אוהבים. מנה מושלמת לארוחת שבת וחג ולא רק.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה ורבע
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1.5 ק"ג תפוחי אדמה לאפיה קלופים, חתוכים דק
5 בצלים לבנים בינוניים קלופים חתוכים לרצועות אורך
500 גרם בשר בקר טחון
3-4 זוקיני מגורדים בפומפיה או מעבד מזון
4-5 עגבניות בשלות גדולות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
10 עלי בזיליקום טרי קצוצים
כף עלי רוזמרין טרי קציצים דק
כף אורגנו יבש / ו או טרי
4-5 שיני שום קצוצות
שמן זית
אופן הכנה
1 בסיר גדול להרתיח מים עם כף מלח גס. לבשל את תפוחי האדמה כ -15-10 דקות ( שלא יהיו רכים מדי)
2 לסנן את המים. לזלף מעל מעט שמן זית.
3 לטגן את הבצל במחבת עם 2-3 כפות שמן זית עד להזהבה. – להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם. להעביר לקערה.
4 להמליח את הזוקיני המגורד עם חצי כפית מלח. לסחוט את הנוזלים היטב.
5 לחמם 1-2 כפות שמן זית במחבת, לבשל את הבשר הטחון עד לאידוי הנוזלים, להוסיף שום קצוץ, זוקיני, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם, בזיליקום קצוץ ואורגנו טרי / יבש. לערבב תוך כדי בישול עד שכל הנוזלים מתאדים.
6 לחמם תנור ל 200 מעלות צלזיוס.
7 לשמן תבנית. למלא את התבנית במחצית מתפוחי האדמה המבושלים למחצה, ליישר למשטח אחיד. לזלף מעל 2-3 כפות שמן זית, פלפל שחור גרוס ועלי רוזמרין.
8 לפזר מעל את הבצל המטוגן, ליישר לשכבה אחידה. לערום מעל את תערובת הבשר-זוקיני. ליישר. לחתוך את העגבניות לרוחב לפרוסות אחידות ניצור מהן שכבה נוספת, לסדר את העגבניות מעל, לזלף 1-2 כפות שמן זית מעל, לזרות מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם מעל.
9 לסדר מעל לעגבניות את תפוחי האדמה הנותרים, לזלף מעל 1-2 כפות שמן זית ופלפל שחור גרוס.
10 לאפות בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ 50 דקות . נעלה להעלות את טמפרטורת התנור ל 250 מעלות. להמשיך אפייה במשך כ 20 דקות או עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב שחום.
11 להוציא מהתנור.לפרוס לאחר כ 10 דקות מנוחה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם