שקשוקה משודרגת: בתוספת פטריות וגבינות של אפרת אנזל
מתכון לשקשוקה פטריות – עם יין (להורים) ובלי יין (לילדים). מתוך התכנית "קצת יותר בריא" – עונה 2, עם אפרת אנזל, המשודרת בערוץ הבריאות, פרק 2 – ארוחות ערב.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
רכיבים ל-2 מחבתות (ארבעה סועדים):
2 סלסלות של פטריות שמפיניון
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
1 פלפלון צ’ילי אדום טרי
1/2 כוס שמן זית
8 ביצים
2/3 כוס יין אדום
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס בזיליקום, קצוץ
מלח ים
1 כדור מוצרלה
50 גרם גבינת גאודה, חתוכה לקוביות גסות
2 חופנים של גבינת פרמזן מגוררת – לא חובה
אופן הכנה
1 מחממים 2 מחבתות בינוניות עם שמן זית, שום וצ’ילי
2 כשהשום מתחיל לבעבע בתוך השמן מוסיפים את הפטריות וממליחים מעט. מערבבים מעט ומטגנים 2 דקות.
3 למחבת אחת מוסיפים את היין האדום.
4 מוסיפים עשבי תיבול לשתי המחבתות ומערבבים.
5 למחבת בלי היין מוסיפים כף שמן נוספת ומערבבים.
6 שוברים ארבע ביצים למחבת בלי היין
7 שוברים ארבע ביצים למחבת עם היין
8 מפזרים מוצרלה במחבת בלי היין
9 מפזרים גאודה במחבת עם היין
10 ואם רוצים והילדים כבר אוהבים טעמים יותר עזים – מפזרים פרמזן על שתי המחבתות.
11 ממליחים קלות את החלמונים.
12 מבשלים חמש דקות עד שהחלבון יציב, והחלמון עדיין נוזלי.