אוזני המן שומשום וחלבה של יהודה עמר
מתכון מדהים של יהודה עמר שהן שילוב של עוגיות מרוקאיות עם שומשום ומילוי חלבה – השילוב המושלם – מידות מדויקות במתכון כמו שאנחנו אוהבים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
המידות לפי כוס חד פעמית למשקה חם
3 כוסות חד פעמיות של שומשום
כוס וחצי חד פעמית קמח לבן
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס חד פעמית שמן
חצי כוס חד פעמית מים פושרים
למילוי: ממרח חלבה
לסירופ: 1 כוס חד פעמית סוכר
2 כוסות חד פעמיות מים
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
1 שמים בקרעת מיקסר את כל רכיבי הבצק, מערבבים 5 דקות. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכסניים למקרר לנוח לשעה
2 מחממים תנור ל-170 מעלות
3 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין 2 דפי אפייה לבצק בעובי 5 מ"מ
4 קורצים עיגולים, מניחים מעט ממרח חלבה באמצע כל עיגול וסוגרים למשולשים. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה
5 אופים כ-25 דקות, עד שהבצק משחים
6 סירופ: מבשלים את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ נוזלי ואחיד ומוסיפים את מיץ הלימון. מוזגים על אוזני ההמן מיד כשהן יוצאות מהתנור, מצננים מעט ומגישים