עוגת סולת וסירופ לימון וקוקוס קלה של אבי לוי

אחרי שמכינים את המתכון לא לשכוח שיש לזרוק לפח הכתום אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה, לפח הסגול זורקים זכוכיות ולפח הכחול נייר וקרטון. לעוד מידע בנושא לחצו כאן

המתכון מתוך התכנית בישול "מנצחים במטבח"

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לעוגה:
5 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס תפוזים טרי
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח
1 כוס סולת
20 גרם אבקת אפייה
עלי נענע טריים
ספריי שמן
לסירופ:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
רבע כוס לימון
קוקוס להגשה
עוגת סולת אבי לוי
צילום: יוגב מאיר
אופן הכנה
אופן הכנת העוגה:
1 בקערה מערבבים את כל המצרכים היבשים
2 אל תוך מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל הנוזלים לתוכו ומתחילים לערבל במהירות גבוהה עד לקבלת מסה אחידה
3 מוסיפים למסה את המצרכים היבשים ומערבבים.
4 כשסיימנו לאחד את כל המצרכים ממשיכים בהפעלה עד שמקבלים תערובת חלקה ואחידה של העוגה.
5 מרססים היטב תבנית שבה נכניס את התערובת ונמזוג שלושת רבעים מהמסה אל תוך התבנית.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
7 למשך 25 דקות עד 35 דקות תלוי בגודל התבנית ובודקים עם קיסם האם העוגה מוכנה.
אופן הכנת הסירופ:
1 מעלים את הסוכר והמים לרתיחה ומוסיפים את הלימון הסחוט מבשלים 5 דקות ומורידים מהאש
2 שופכים את הסירופ כשהוא חם והעוגה חמה עליה ומפזרים מלמעלה קוקוס.
3 פורסים חתיכה ומכינים תה נענע מרוקאי אסלי פרוסת עוגה וקישוט של נענע.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות