עוגת סולת בלי ביצים קלה להכנה של שרית עטר

מתכון לעוגת סולת בלי ביצים קלה להכנה והכי טעימה שיש. מערבבים את כל המצרכים בקערה אחת ומשגרים לתנור. אפילו בלי מיקסר. הכי קל בעולם, והטעם מושלם. הכי כיף להגיש את העוגה חמה לצד גלידה ביתית קרה וטעימה.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לעוגה:
2 ורבע כוסות סולת
1 כוס סוכר
כוס ורבע (שזה 300 מ"ל) שמנת, אפשר גם יוגורט
100 גרם חמאה מומסת
גרידת לימון מלימון אחד
60 גרם צימוקים בהירים ( שזה בין שליש לחצי כוס)
2 שקיות אבקת אפיה
לסירופ סוכר:
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
כמה תרמילי הל כתושים מעט
חצי כפית מי ורדים – לא חובה. אבל כדאי!
לגלידה ביתית:
2 קופסאות (250 מ"ל כל קופסא) שמנת מתוקה 38%
כף מחית וניל
פחית (400 גרם) חלב מרוכז
אופן הכנה
אופן הכנת העוגה:
1 מערבבים בקערה את כל המצרכים של העוגה, עם כף.
2 מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך כ-35 דקות, או עד שהעוגה יציבה וזהובה.
3 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
4 כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, נועצים קיסם בכמה מקומות על פני העוגה.
5 יוצקים את הסירופ מעל העוגה בעזרת מצקת.
6 הסירופ ייכנס דרך החורים שעשינו עם הקיסם וירטיב את העוגה גם מבפנים.
7 אפשר לקשט אותה מעל הסירופ בשקדים פרוסים קלויים או בפיסטוקים או בוורדים מיובשים כמו שבתמונה.
8 לוקחים כדור גלידה, מהגלידה הביתית שהכנו ומניחים לצד העוגה החמה ובתאבון!
אופן הכנת הסירופ:
1 שמים בסיר קטן את הסוכר, את המים ואת תרמילי ההל הכתושים.
2 מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות, מדי פעם מערבבים.
3 בסיום הבישול מוסיפים את מי הורדים.
4 מערבבים ומסננים את הסירופ כדי להרחיק את תרמילי ההל.
שלבי הכנת הגלידה:
1 במיקסר על מהירות בינונית מקציפים את השמנת המתוקה עם כף מחית וניל איכותית למשך 3-4 דקות.
2 מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף לעוד 3-4 דקות.
3 מעבירים לקופסא סגורה היטב ומקפיאים לפחות 6 שעות. אפשר גם לילה לפני השימוש.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות