לביבות גבינה מלוחות שאתם חייבים להכין בחנוכה!

מי צריך מתוק כשאפשר מלוח

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 תפוחי אדמה קטנים
1 גביע של גבינה לבנה 5% או 9%
1 גביע גבינת ריקוטה 5%
כוס קמח תופח
2 ביצים
חצי שקית גבינת מוצרלה מגורדת
כפית מלח דק
שמן זית, לטיגון רדוד
לתוספות:
גרגרים מ-3 קלחי תירס
תפרחות מ-1 ראש ברוקולי, קצוצות לגודל קטן
1-2 פלפלים, חתוכים לקוביות קטנות
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
אופן הכנה
1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר מלא מים 25-30 דקות או לחלופין בכלי סגור מתאים למיקרוגל 12-17 דקות. מבשלים בסיר או במיקרוגל עד שתפוחי האדמה רכים
2 קולפים את תפוחי האדמה בזהירות ומועכים לפירה עם מזלג. נותנים לפירה להתקרר מעט
3 שמים בקערה את הפירה, הביצים, הקמח, המלח ושלושת סוגי הגבינות (מוצרלה, ריקוטה, גבינה לבנה). מערבבים לתערובת אחידה, סמיכה ומעט דביקה
4 אם רוצים להוסיף תוספות, מוסיפים אותן לתערובת בשלב זה
5 מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה. מכינים קערה עם מים ומניחים בה כפית
6 עם הכפית הרטובה לוקחים כפית גדושה מהתערובת ומניחים במחבת. משטחים (שוב עם הכפית) לצורת לביבה (בין לביבה ללביבה מחזירים את הכפית למים)
7 מומלץ להכין קודם רק לביבה אחת, לראות שאתם מרוצים מהמרקם של התערובת. אם היא מאוד רכה ולא נוחה להפיכה, ניתן להוסיף מעט קמח כדי שתהיה יותר נוחה לתפעול
8 ממלאים את המחבת בלביבות (שימו לב להשאיר רווחים כי התערובת מתנפחת מעט) ומטגנים 2-4 דקות מכל צד מעל להבה בינונית, עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים ליצור לביבות משאר התערובת
9 מגישים חם, ביחד עם שמנת חמוצה או יוגורט

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות