קעקות – עוגיות בייגלה מלוחות של מיקי שמו

מיקי שמו חוזר לשנות ה50 ומכין את עוגיות הכעכים המלוחות הכי נוסטלגיות. אלו שהסבתות מחביאות על מדף גבוה כדי שלא יתחסלו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

420 גרם קמח מנופה
150 גרם חמאה רכה
5 גרם אבקת אפייה לשנות ל- 10 גרם
5 גרם שמרים יבשים
70 גרם שומשום מלא
10 גרם מלח
10 גרם זרעי אניס
80 מ”ל מים
80 מ”ל שמן
לציפוי:
2 ביצים טרופות
70 גרם שומשום
70 גרם שומשום שחור
70 גרם שומשום מלא
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 במיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים יחד ולשים למשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק רך.
2 מכסים את קערת המיקסר במגבת ונותנים לבצק לנוח כשעה בטמפ’ החדר.
3 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ, מגלגלים כל פרוסה לגליל בקוטר 1 ס”מ ומהדקים לטבעת.
4 מחממים תנור לחום 170 מעלות.
5 מערבבים בקערית את כל סוגי השומשום, טובלים כל טבעת בביצה טרופה ולאחר מכן בתערובת השומשום, מניחים בתבנית במרווחים של 1/2 1 ס”מ.
6 אופים למשך 35 דקות עד להזהבה קלה.
7 מצננים ושומרים בכלי אטום עד 10 ימים.
קעקות – עוגיות בייגלה מלוחות של מיקי שמו
קעקות – עוגיות בייגלה מלוחות של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות