קעקות – עוגיות בייגלה מלוחות של מיקי שמו
מיקי שמו חוזר לשנות ה50 ומכין את עוגיות הכעכים המלוחות הכי נוסטלגיות. אלו שהסבתות מחביאות על מדף גבוה כדי שלא יתחסלו
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
420 גרם קמח מנופה
150 גרם חמאה רכה
5 גרם אבקת אפייה לשנות ל- 10 גרם
5 גרם שמרים יבשים
70 גרם שומשום מלא
10 גרם מלח
10 גרם זרעי אניס
80 מ”ל מים
80 מ”ל שמן
לציפוי:
2 ביצים טרופות
70 גרם שומשום
70 גרם שומשום שחור
70 גרם שומשום מלא
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 במיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים יחד ולשים למשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק רך.
2 מכסים את קערת המיקסר במגבת ונותנים לבצק לנוח כשעה בטמפ’ החדר.
3 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ, מגלגלים כל פרוסה לגליל בקוטר 1 ס”מ ומהדקים לטבעת.
4 מחממים תנור לחום 170 מעלות.
5 מערבבים בקערית את כל סוגי השומשום, טובלים כל טבעת בביצה טרופה ולאחר מכן בתערובת השומשום, מניחים בתבנית במרווחים של 1/2 1 ס”מ.
6 אופים למשך 35 דקות עד להזהבה קלה.
7 מצננים ושומרים בכלי אטום עד 10 ימים.