פנקייק מלוח של טליה הדר
כמה פעמים שמעתם את הילדים מתלוננים שנמאס להם לאכול שוב מקושקשת עם קוטג’, עגבנייה, מלפפון? טליה הדר עם הצעה לארוחה מקורית ופשוטה שכל המשפחה תקבל בשמחה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים לכ- 30 מיני פנקייקס
2 ביצים
6 כפות גדושות קמח תופח
טיפונת סוכר
רבע כפית מלח
כפית שמן זית
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
2-3 כפות גדושות גבינת פרמז’ן מגורדת)
4 כפות יוגורט – (אפשר להחליף ב-3 כפות גבינה לבנה או גבינת שמנת)
3/4 כוס חד פעמית חלב
אופציה – להוסיף חצי כפית גרידת לימון
להגשה
לילדים – גבינה לבנה וירקות
למבוגרים – גבינת שמנת/ קרם פרש/ סלמון מעושן/ קוויאר ועירית קצוצה
אופן הכנה
אופן הכנה
1 ערבבו את כל הרכיבים בקערה עם מטרפה או מזלג עד לקבלת בלילה חלקה והמתינו דקה-שתיים.
2 חממו מחבת משומנת קלות במעט שמן זית (או חמאה)
3 צקו למחבת כף בכל פעם (שמרו על מרווחים).
4 גרדו מעל כל אחד מעט פרמז’ן (לא לוותר) והמתינו להופעת חורים קטנים.
5 הפכו בעזרת תרווד או שני מזלגות לצד שני לעוד כחצי דקה.
6 סדרו לילדים על צלחת לצד ירקות וגבינה.