לכבוד יום הפופקורן: פופקורן בקרמל מלוח

לפעמים סרט הוא רק תירוץ – תכלס הסיבה העיקרית ללכת לקולנוע היא הפופקורן – קבלו מתכון קליל הפופקורן ולעשות אותו ממתק מטורף

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/2 כוס גרעיני פופקורן
2-3 כפות שמן
מלח
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס סוכר חום
1 כפית סוכר וניל
רבע כפית סודה לשתייה
אופן הכנה
1 יוצקים כ-2 כפות שמן בתחתית תבנית בינונית/גדולה כך שהתחתית מכוסה בנדיבות ומחממים על אש בינונית
2 מכניסים 3 גרעיני תירס, מכסים ומחכים לקולות ההתפוצצות שלהם
3 מכניסים את גרעיני התירס ומכסים, בדקות הראשונות מקפיצים את הסיר מעט כדי למנוע שריפת גרעינים
4 כשמפסיקים לשמוע את הפופקורן קופץ – זה הזמן להסיר מהאש
5 ממליחים את הפופוקרן ומניחים בצד
6 ממיסים חמאה בסיר על ל אש בינונית ומוסיפים סוכר
7 מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד
8 מביאים לרתיחה ונותנים לחמאה ולסוכר להתבשל על האש 5 דקות – לא מפסיקים לערבב
9 בדקה הרביעית לבישול מוסיפים סוכר וניל, מערבבים במשך דקה ומוסיפים אבקת סודה לשתייה
10 מטפטפים את הקרמל על הפופקורן וממערבבים כך שכל הפופקורן מכוסה
11 מומלץ לשים את הפופקורן על תבנית עם נייר אלומיניום ולתת לו להתקרר לפני שזוללים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות