מתכון לסלמון כבוש בסלק של יהודה עמר
יהודה עמר מדגים איך הוא מכין גרבלקס ב- 5 דקות עבודה ויוצא לו הכי טעים שיש.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
200 גרם סלמון נקי
2 סלקים גדולים
1 כוס מלח גס
1 כוס סוכר לבן
1 חופן זרעי כוסברה
1 חופן שמיר קצוץ
מעט גרידת תפוז ולימון
להגשה
לבנה
סומק
חלת בריוש
פרחים אכילים
שמיר
אופן הכנה
1 את הסלק שוטפים, קולפים ומגרדים בפומפיה ומכניסים לשקית רחבה ייעודית.
2 מוסיפים לשקית את המלח, הסוכר, זרעי כוסברה ,שמיר קצוץ גס וגרידת תפוז ולימון .
3 משקשקים את השקית כדי לערבב את כל המרכיבים.
4 מוסיפים את הדג למשרה, מוציאים את האוויר מהשקית ואוטמים היטב.
5 מכניסים את השקית למקרר ל- 2-3 שעות בהתאם לרמת הכבישה בה אתם מעוניינים.
6 מוציאים את הדג, שוטפים את הסלמון ופורסים לפרוסות דקות.
7 מגישים על חלת בריוש מטוגנת, מזלפים מעט לבנה, סומק, שמיר ופרחים אכילים.