פאי סלמון קל להכנה
מתכון לפאי סלמון עם סלמון משומר, הכי קל להכנה וסוגר פינה אם האורחים מפתיעים לארוחת ערב קלילה
בשיתוף עם וילי פוד
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/09/11221055/AdobeStock_424258176.jpg)
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1 כוס קמח כוסמין
¾ כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
4 כפות שמן זית כתית מעולה
¾ כוס חלב/שקדים/סויה
ביצה 1
למילוי:
700 גרם (בערך 6-7) תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
500 גרם סלמון משומר
1 כוס יוגורט דל שומן
1 כוס חמאה
½ כוס אפונה קפואה
½ כוס תירס קפוא
¼ כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
חלמון ביצה להברשה
שומשום
אופן הכנה
1 מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח
2 בקערה נפרדת מערבבים שמן, חלב וביצה
3 מערבבים את שתי התערובות עד לאיחוד
4 לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק כ 2 דקות
5 משטחים לדיסקים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל180 מעלות
2 מבשלים תפוחי אדמה במים רותחים מומלחים עד שהם יפים ורכים, מסננים ומעבירים אותם לקערת ערבוב גדולה
3 בעזרת מועך תפוחי אדמה, מועכים גס את תפוחי האדמה
4 מוסיפים יוגורט רגיל, חמאה, מלח, פלפל, פטרוזיליה, אפונה ותירס, מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה
5 מקפלים בעדינות רבה גבינה מגוררת וסלמון לתוך תערובת תפוחי האדמה
6 מוציאים את הבצק מהמקרר, משטחים אותו על מחבת, גם לצדדי המחבת ומחוצה לו
7 מוסיםים את המילוי במרכז וסוגרים מלמעלה עם אקסטרא הבצק מצידי המחבת (כמו גאלט)
8 משאירים פתח של 5 ס"מ בחלק העליון (כשסוגרים את הבצק)
9 מברישים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום
10 מכניסים לתנור ואופים בשליש התחתון של התנור עד שהמאפה מזהיב והמלית מהבילה, כ-45 דקות
11 מוציאים ומצננים 10-15 דקות לפני הגשה