פאי סלמון קל להכנה

מתכון לפאי סלמון עם סלמון משומר, הכי קל להכנה וסוגר פינה אם האורחים מפתיעים לארוחת ערב קלילה

בשיתוף עם וילי פוד

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 כוס קמח כוסמין
¾ כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
4 כפות שמן זית כתית מעולה
¾ כוס חלב/שקדים/סויה
ביצה 1
למילוי:
700 גרם (בערך 6-7) תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
500 גרם סלמון משומר
1 כוס יוגורט דל שומן
1 כוס חמאה
½ כוס אפונה קפואה
½ כוס תירס קפוא
¼ כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
חלמון ביצה להברשה
שומשום
אופן הכנה
1 מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח
2 בקערה נפרדת מערבבים שמן, חלב וביצה
3 מערבבים את שתי התערובות עד לאיחוד
4 לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק כ 2 דקות
5 משטחים לדיסקים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל180 מעלות
2 מבשלים תפוחי אדמה במים רותחים מומלחים עד שהם יפים ורכים, מסננים ומעבירים אותם לקערת ערבוב גדולה
3 בעזרת מועך תפוחי אדמה, מועכים גס את תפוחי האדמה
4 מוסיפים יוגורט רגיל, חמאה, מלח, פלפל, פטרוזיליה, אפונה ותירס, מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה
5 מקפלים בעדינות רבה גבינה מגוררת וסלמון לתוך תערובת תפוחי האדמה
6 מוציאים את הבצק מהמקרר, משטחים אותו על מחבת, גם לצדדי המחבת ומחוצה לו
7 מוסיםים את המילוי במרכז וסוגרים מלמעלה עם אקסטרא הבצק מצידי המחבת (כמו גאלט)
8 משאירים פתח של 5 ס"מ בחלק העליון (כשסוגרים את הבצק)
9 מברישים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום
10 מכניסים לתנור ואופים בשליש התחתון של התנור עד שהמאפה מזהיב והמלית מהבילה, כ-45 דקות
11 מוציאים ומצננים 10-15 דקות לפני הגשה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות