סלט סביח מפורק

רעיון מעולה לסלט קליל וטעים בטירוף שהוא למעשה סביח מפורק – חציל קלוי, ביצה קשה, ירקות טריים וביצה קשה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חציל בלאדי יפה מבריק וקל, קלוי על אש גלויה או גריל
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
מיץ מחצי לימון
1 עגבנייה קצוצה דק
1 מלפפון קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה דק/כוסברה
1-2 מלפפונים כבושים במלח
4 כפות טחינה גולמית מדוללת במשקה סודה קרה מאד,2 כפות מיץ לימון ומלח
אריסה מדולל במעט מים
לימון כבוש לפי טעמכם
2 ביצים L
מלח ופלפל לפי הצורך
שמן זית לזילוף
פיתות להגשה
מתוך יפצ'וק מבשלת ואופה
אופן הכנה
1 מדליקים גריל בתנור על החום הגבוה ביותר.
2 מחוררים את החציל מניחים בתבנית עם נייר אפיה וקולים מתחת לגריל לוהט בתנור עד ריכוך מלא או כיריים באש גלויה.
3 מוציאים את "בשר" החציל למסננת קוצצים דק, מתבלים בלימון, מלח, שמן זית.
4 מרתיחים מים בסיר קטן, מניחים בעדינות את הביצים בסיר ל-5 דקות בדיוק, מסננים ומקלפים תחת מים קרים כשהביצים עדיין חמות. חותכים כל ביצה לשישיות.
5 קוצצים את כל הירקות
6 מכינים טחינה-מוסיפים מיץ לימון, מלח ומי סודה עד למרקם נוזלי.
7 על צלחת הגשה רחבה מניחים שכבה של טחינה מעל את החציל. מעל מפזרים ירקות קצוצים, פלפל שחור, שמן זית ופטרוזיליה. מזלפים עוד טחינה מעל.
8 מגישים עם פיתות טריות וחמות

מתוך הבלוג של יפה ימין יפצ'וק מבשלת ואופה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות