סבאייה – מאפה עלים תימני חגיגי

מתכון לסבאייה תימנית, מאפה בצק שמגישים עם רסק עגבניות בחגים ואירועים חגיגיים

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קג קמח
4 כפות סוכר
כף מלח
רבע כפית שמרים יבשים
שקית אבקת אפייה
כ-3 כוסות מים פושרים
שמן קנולה
200 גרם מרגרינה או חמאה
חלמון ביצה
שומשום
אופן הכנה
1 מערבבים את חומרי הבצק בקערה, לשים, ומניחים בצד למנוחה
2 לשים שנית את הבצק, מורחים אותו במעט שמן, מחזירים לקערה ומניחים שוב בצד ל-10 דקות.
3 לשים שוב את הבצק, מחזירים לקערה ומניחים לו לנוח כשעה וחצי.
4 מחלקים את הבצק לכ-30 חתיכות קטנות ועוד חתיכה אחת גדולה יותר, ומניחים להן לנוח על משטח העבודה כ-10 דקות.
5 בתוך תבנית אפייה מרובעת (של תנור סטנדרטי) שמים נייר אפייה ומורחים אותו במרגרינה או חמאה.
6 מרדדים על נייר האפייה את חתיכת הבצק הגדולה, ומורחים אותה במרגרינה או חמאה.
7 ממשיכים כך עם כל חתיכות הבצק – שכבה מרודדת מעל זו הקודמת, מריחה של מרגרינה או חמאה, וכך הלאה עד לחתיכה האחרונה.
8 מורחים מעל חתיכת הבצק המרודדת האחרונה את החלמון ומפזרים את השומשום (לא חובה)
9 אופים בחום של 180 מעלות כשעה ומגישים עם רסק עגבניות, סחוג וביצים קשות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות