עוגת שיפון אוורירית וגבוהה
עוגת שיפון אוורירית וגבוהה, כזאת שמרגישה כמו ענן והיא נשמרת טרייה ועסיסית גם אחרי שלושה ימים. תהנו ממתכון קליל וטעים לצד הקפה והתה שלכם

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שעה ו-20 דק׳
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שניצל
120 מ"ל או 0.5 כוס חלב 3%
6 חלמונים L
1 כפית תמצית וניל
3 כפות סוכר לבן
80 מ"ל שמן קנולה
1.5 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
6 חלבונים L
0.33 כוס סוכר לבן
אופן הכנה
הכנה
1 בוחרים בתוכנית "אפייה", מכוונים לטמפרטורה של 170 מעלות, לזמן של 35 דקות ולוחצים start\stop להתחלה של החימום מראש.
2 מנפים בקערה את הקמח עם יחד עם 3 כפות הסוכר, ובעזרת מיקסר ידני מתחילים לערבל ולהכניס פנימה בהדרגתיות את החלמונים, השמן, תמצית הווניל ומערבלים עד שמתקבלת בלילה צמיגה.
3 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים יחד עם שליש כוס הסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
4 מקפלים את תערובת החלמונים יחד עם החלבונים בתנועות קיפול עדינות. עד שהתערובת חלקה.
5 מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המוקדם הסתיים מניחים את התבנית וסוגרים את המכסה.
7 לאחר שהעוגה מוכנה מצננים אותה בתוך התבנית במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים סכין חדה מסביב לתבנית ומשחררים בעדינות את העוגה מהתבנית.
8 לבסוף הופכים את העוגה על רשת צינון מלא. מגישים עם אבקת סוכר מעל ובתיאבון.