עוגת שיפון אוורירית וגבוהה

עוגת שיפון אוורירית וגבוהה, כזאת שמרגישה כמו ענן והיא נשמרת טרייה ועסיסית גם אחרי שלושה ימים. תהנו ממתכון קליל וטעים לצד הקפה והתה שלכם

קרדיט: חיה טבואדה
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שעה ו-20 דק׳
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

שניצל
120 מ"ל או 0.5 כוס חלב 3%
6 חלמונים L
1 כפית תמצית וניל
3 כפות סוכר לבן
80 מ"ל שמן קנולה
1.5 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
6 חלבונים L
0.33 כוס סוכר לבן
אופן הכנה
הכנה
1 בוחרים בתוכנית "אפייה", מכוונים לטמפרטורה של 170 מעלות, לזמן של 35 דקות ולוחצים start\stop להתחלה של החימום מראש.
2 מנפים בקערה את הקמח עם יחד עם 3 כפות הסוכר, ובעזרת מיקסר ידני מתחילים לערבל ולהכניס פנימה בהדרגתיות את החלמונים, השמן, תמצית הווניל ומערבלים עד שמתקבלת בלילה צמיגה.
3 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים יחד עם שליש כוס הסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
4 מקפלים את תערובת החלמונים יחד עם החלבונים בתנועות קיפול עדינות. עד שהתערובת חלקה.
5 מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המוקדם הסתיים מניחים את התבנית וסוגרים את המכסה.
7 לאחר שהעוגה מוכנה מצננים אותה בתוך התבנית במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים סכין חדה מסביב לתבנית ומשחררים בעדינות את העוגה מהתבנית.
8 לבסוף הופכים את העוגה על רשת צינון מלא. מגישים עם אבקת סוכר מעל ובתיאבון.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות