עוגיות וניל ד״ש מתוק מהבית של רות סירקיס

50 שנה אחרי שפרסמה את המתכון המיתולוגי שלה לעוגיות לחיילים בחזית בזמן מלחמת יום כיפור, רות סירקיס האגדית מכינה את המתכון המקורי עם שדרוגים ועדכונים קלים של עוגיות חמאה בטעם וניל ביתיות, נימוחות והכי טעימות שיש.

1 דירוגים
1 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

45- 50 עוגיות
200 גרם חמאה ללא מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
תוספת לטעם:
1 כוס קוקוס טחון
3 כפות קקאו
חצי כוס צימוקים
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
אופן הכנה
1 מחממים את התנור בחום בינוני – גבוה.
2 בקערה די גדולה מערבבים את החמאה, סוכר, ביצים ותמצית וניל ובוחשים בכף עד שהתערובת נראית אחידה.
3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ובוחשים עד שמתקבלת עיסה ללא גושים. מכניסים את התוספות: קוקוס או קקאו או צימוקים. אגוזים כדאי להוסיף בכל מקרה, כי הם מוסיפים את ה"המשהו המיוחד" לעוגיות.
4 ממלאים כפית גדושה בצק ובעזרת כפית שניה דוחפים את הבצק ומפילים על התבנית במרחק של כ – 4 ס"מ מעוגיה אחת לשניה. העוגיות מתפשטות בשעת אפיה. שיטת השימוש בכפיות חוסכת את הצורך של רידוד עלה בצק וחיתוך עוגיות.
5 אופים 8-10 דקות עד שצבע העוגיות הופך חום בהיר. יש להקפיד שלא לאפות יותר מידי כי עלול לגרום להשחמה חזקה בתחתית העוגיות.
6 מוציאים את העוגיות במרית מתכת ומניחים אותן על רשת ברזל לצינון כך שתתאפשר זרימת אויר מתחתן.
7 העוגיות יוצאות מהתנור די רכות אך הן נעשות פריכות בעת הצינון.
8 בתאבון!
רות סירקיס
סירקיס
המתכון המקורי מהקלסרים של רות סירקיס
המתכון המקורי מהקלסרים של רות סירקיס
המתכון המקורי מהקלסרים של רות סירקיס
המתכון המקורי מהקלסרים של רות סירקיס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      אשמח להמרה במשקל

       מה משקל כוס קמח?
      האם ניתן להוסיף פיצפוצי שוקולד?
      תודה על המתכון

       מה משקל כוס קמח? האם ניתן להוסיף פיצפוצי שוקולד? תודה על המתכון
      efrat says:
      • משקל כוס קמח הוא 240 מ"ל
        אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד, אבל זה יהיה שונה מהמתכון המקורי של רות סירקיס 🙂

        משקל כוס קמח הוא 240 מ"ל אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד, אבל זה יהיה שונה מהמתכון המקורי של רות סירקיס :)
        rotem says: