גפילטע פיש רוסי

הגרסה הרוסית לגפילטע פיש, יש פה מספר סוגים של דגים בתוך הקציצה ואם מחליפים את הקמח הרגיל בקמח מצה היא תהיה גם כשל"פ

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

300 גרם פילה סלמון
300 גרם פילה קרפיון
300 גרם פילה דניס
4 ביצים שלמות
1/2 כוס קמח (קמח מצה בפסח)
2 בצלים לבנים מגורדים מאודים
1 כף שמיר
4 כפות פטרוזיליה
2 כף כוסברה
קליפת לימון מגורדת דק
לציר:
4 כפות שמן זית
2 מקלות סלרי חתוך לקוביות קטנות מאוד
1 בטטה גדולה חותכה לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
4 מקלות בצל ירוק חתוכים לפרוסות עגולות
2 עלי דפנה
1 כפית פפריקה מתוקה
צרור תבלינים של שמיר ובזיליקום
2 ליטר מים
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה סלמון, קפיון, דניס, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר, גרד לימון ובצל מאודה
2 מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, לאחר מכן מוסיפים קמח בהדרגה ומביאים למרקם הנכון ליצירת קציצה יציבה
3 מגלגלים לקציצות ומכניסים למקרר ל-15 דקות
4 מכינים בינתיים המרק ומכניסים לסיר עם שמן זית מחומם לפי הסדר: בצל אדום, סלרי, גזר ופלפל אדום
5 מוסיפים את המים, עלה דפנה, פפריקה ממתוקה מביאים הכול לרתיחה
6 לאחר מכן מוסיפים תפוחי-אדמה ובטטות וצרור שמיר ובזיליקום. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות על אש בינונית
7 אם תפוחי האדמה רכים אחרי 30 דקות מכניסים למרק בזהירות את הקציצות למשך 10-5 דקות . טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור או לבן טחון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות